2. huhtikuuta 2019

Fat Lizard - 51 Roadkill IPA 6,5%

Läski lisko on joutunut yliajon uhriksi ja manifestoituu oluen muodossa roadkill IPA:na. Humalaa on ropsautettu viiden eril lajikkeen voimalla. Olut on saatu panimolta kompensaatioksi käsille menneestä himabisse kisasta.

Panimon kuvaus: Länsiväylän raato edustaa perinteistä West Coast IPA -tyylisuuntaa parhaimmillaan. Tyypillisesti länsirannikon IPAt ovat voimakkaasti humaloituja verrattuna perinteisiin ipoihin, eikä 51 Roadkill IPA ole poikkeus. Oluessa on käytetty peräti viittä eri humalaa, jotka tekevät mausta röyhkeän humalaisen, mutta silti raikkaan. Runsasta 65:n IBUn katkeruutta on tasapainotettu makeilla karamellimaltailla, jotka tukevoittavat oluen runkoa ja tekevät mausta miellyttävän tasapainoisen. Lopputulos on kauniisti meripihkanvärinen, makeankatkera IPA, joka Fat Lizardille tuttuun tyyliin on silti helposti juotava.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on todella isolla kuplalla varustettua mikä tahtoo tehdä siitä myös nopean katoamaan. Aavistuksen samea olut mangomaisen oranssilla värillä. Tuoksussa vallitsee samat elementit niin kuin monessa muussakin IPAssa mutta ehkäpä vähän pehmeämmin. Mango ja ananas käyvät tuttuun tapaan käsikkäin.

Maku:
Suutuntuma on pehmeä ja hiilihapotus on maltillinen. Nyt pitää sanoa että katkeroa piisaa, siis sellaista kunnon karvautta lähes kitkerääkin. Humalat maistuu enimmäkseen pihkalle, puunkaarnalle, greipille ja ruoholle. Sanotaan että nyt on katkeran suloista meininkiä. Oluen maku on hienoisesti hedelmäisen makea ja se leikkitelee kivasti katkeruuden kanssa, kurkun päässä pauhaa katkerot ja kielellä sokerit.


Ihan juotava perinteinen IPA. Tämä ei olisi toiminut yhtään maitokauppaversiona, hyvä että vedettiin suoraan maltaita runkoon.

Humalat: Columbus, Centennial, Amarillo, Warrior ja Simcoe
EBC: 21,9
EBU: 65
Mistä: Saatu panimoltaEi kommentteja:

Lähetä kommentti