18. huhtikuuta 2019

Salama Brewing Co - Electrocution Double IPA 8,6%

Viimeinen maistoon saatu olut uudelta Salama brewing panimolta, aloittelijoille tuttuun tapaan lähdetään trendikkäällä IPA linjalla liikenteeseen. Kovasti pojat puuhaavat maailmanvalloitusta ja tarkoitus on lähteä ulkomaille heti kun siivet kantaa. Siinä onkin painetta että minkälaista suomikuvaa sitä lähtee maailmalle viemään, kauheasti ei vielä suomesta olutta ulos lähde joten ensivaikutelma on tärkeää. Etiketit on ainakin hienot ja erottuvat joten näyttävyydestä ei jää ainakaan kiinni.


Ulkonäkö & Tuoksu:
No tässä oli vähän hillitympi vaahto kuin edellisessä salaman IPA:ssa ja katosikin ripeästi. Väriltään samean keltainen, vähän kuin appelsiini
mehu joka tulee sellaisesta hotelli buffetin automaatista. Tuoksu on hiukan hillitympi myös mutta selkeää hedelmää sieltäkin löytyy, mangoa ja sitrusta sekä myös hunajaa. Maltaat jäävät hiukan pimentoon mutta kuitenkin läsnä.

Maku:
Hiilihapotettu aika runsaasti mikä korostaa raikkautta kivasti mutta tekee suutuntumasta myös kovan oloisen. Se myös korostaa alkoholin hölähtelyä mikä nousee sykähdellen kurkun päästä kohti nenäonteloita. Olut on suhteellisen makea vaikka on saatu prosentteja piiskattua näinkin paljon ulos. Maku on aika yksioikoisen greippistä mitä alkoholin maku ei ainakaan paranna, greippi kossua voisin kuvitella juovani. Humalointi on greippistä, havuista sekä pihkaista ja jälkimaku on viipyilevät katkeroista jatkaen alun havu linjalla.

Melkoista epätasapainoa, runko ja humalointi ei kohtaa toisiaan. Jos tupla IPA tehdään niin sitä humalaakin saa laittaa tuplasti, nyt jäädään yhtä ujoksi kuin perus IPA.

Humalat: Citra, azacca and Mosaic.
Mistä: Saatu panimolta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti