10. huhtikuuta 2019

Nokian Panimo - Keisari Stout 5,5%

Nokian panimo uudistaa taas olut rintamaa tuoden wienerlagerin ja stoutin markkinoille, nyt maistossa tuo jälkimäinen. Keisarilla alkaa olla jo aika kattava valikoima tyylejä marketeissa joten nyt alkaa löytymään jokaiselle jotakin, kirsikka höpsöttelyjä odotellessa.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahtohan oli todella onnistunut. Vaalean ruskea vaahto on tuuhea sekä kestävä mutta ei vedä aivan vertoja guinnessin vaahdolle, mutta siinä onkin huijattu typpipatruunalla. Väritykseltään lähes musta vaan ei kuitenkaan, sen näkee parhaiten jo kaadettassa lasiin.

Tuoksussa on selkeää hedelmäistä linjaa taputeltuna kevyellä maltaan paahteisuudella. Paahteisuus ei
ole aivan kauhean paljolti esillä mutta kuitenkin selvä kahvin aromi saadaan esille. Muuten tuoksu on vallan vaisu mutta tälläisenä pubi stouttina ihan passeli.

Maku:
Suutuntuma on heti alkuunsa ohut mikä toi mieleen elävästi murphy's stoutin, ohuus mietityttää mitä on tapahtunut vaikka prosentteja on kuitenkin noinkin paljon. Hiilihapotus on kohtuullisen korkea mikä korostaa ohuutta entisestään. Vetisyyttä kompensoi maltaista tullut paahteinen kahvi jossa on hiukan tummaa suklaata seassa. Humalointi on kovin sitruksista tehden oluesta kokonaisuutena yllättävänkin raikkaan mitä nyt en varsinaisesti stoutilta odota. Jälkimaku viipyilee havumaisena ja on kohtuullisen pitkä.


Ihan ok maitokauppa stout, joskaan ei juurikaan elämyksiä suo. Helppoa pöytäolutta.

KV:
13,2
IBU: 43
EBC: 153
Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti