28. huhtikuuta 2019

Bochkarev Brewery (Heineken) -Oxota - Krepkoe 8,1%

Työkaverini toi venäjältä "herkkuja". Venäjä on itselle hiukan mysteeri, kaipa siellä pienpanimo skeneäkin on, ei vaan tule yhtään panimoa mieleen. Ei kyllä kieltämättä tulee bulkeistakaan kauheasti mieleen muita kuin baltika. Tämäkään ei mikään craft panimon tuote ole mutta otetaan silti kokemusta vastaan, eräsmies genreenkin iskee nimensä puolesta Oxota = Metsästäjä. Prosenttien puolesta jo pelottaa 8,1% olut ja vielä enemmän kun sitä kaataessa näkee sen värityksen, näin vaaleasta pohjasta ei vaan voi tulla hyvää näillä prosenteilla.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto ainakin muodostui uljaasti valkeaksi ja tiiviiksi massaksi. Oluen väritys on kyllä niin oppikirjamaisen kullankeltainen ettei tosikaan, tietysti myös suodatetun kirkasta. Tuoksussakin on reippaasti viljaisuutta, olkia ja hunajaa. Selkästi tuoksu kallistuu makean puolelle mutta ei ole epämiellyttävä millään mittarilla.

Maku:
Maku onkin sitten aivan muuta, tiukka viinaksisuus iskee suuhun että nenäonteloon! Makeaan mallaspohjaan on vaikea päästä käsiksi, onkohan olut käytetty ihan kokonaan loppuun sillä viinan maku on niin vahva että voisi epäillä että sitä on lorautettu tähän erikseen. Humalointi on aika olematonta, olisi edes reipas katkero joka edes vähän leikkaisi tätä tujakkaa makua. Suutuntumahan on todella pehmeä ja paksu, suorastaan voisulaa, pisteet siitä. Hiilihapotus on varsin perinteisellä tasolla, ei yli eikä ali.

Työväenluokan kännäys olut, maku mallia hyi saatana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti