13. syyskuuta 2018

Andesch - Vollbier Hell 4,8%

Klosterbrauerei Andechs täräyttää taasen varsin toimivan oluen Helles muodossa. Asiasta tietämattömille helles tai hell tarkoittaa suoraan käännettynä vaaleaa tahi kalpeaa ja tyyli onkin Pale Lager, helles on tarkemmin saksalaisista pale lagereista käytetty nimitys. Helles tyylinä on täyteläinen, hiukan vaalea sekä miedosti katkeroitu olut, eli siis varsin hyvä yleisolut.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on korkea ja tuuhea sekä jättää mennessään melkoisesti pitsiä, osasin siis pestä lasini kunnolla ennen oluen kaatamista. Väriltään kullankeltainen ja kirkas eikä tuosta moitteen sanaa löydä. Tuokussa mennään pehmeällä viljan ja hunajan tuoksulla jossa mukaan on hiukan laitettu voimaista aromia, hentoja kukkia ja yrttiä. Raikas ja puhdas tuoksu

Maku:
Suuhun ottaessa ensivaikutelma on mitätön maku mutta vahvenee hetkihetkeltä enemmän. Maun profiili on vahvasti viljainen, keksinenkin jopa. Suutuntuma on pehmeä ja hiilihappoja on aika vaisusti mikä edesauttaa pehmeyden luomista. Makumaailma menee tässä makean puolelle eikä kuivuutta ole juurikaan havaittavissa. En sanoisi tätä siis raikkaaksi vaan kerrassaan maukkaaksi. Jälkimaun yrttinen humalointikin on suutuntumalta pehmeä ja vain hiukan katkera.

Flavori on siis kaiken kaikkiaan miellyttävä. Pehmeä perus olut. Jatkossa ostan jos halvalla saan, nyt tuo 4,89€ vähän kirpoo mutta jos tätä saisi 24 packissä niin voi sitä humalaisten määrää. Hyvin upposi hampparin kylkeen.

Kuvaustausta: Puustikki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti