27. syyskuuta 2018

Olvi - Sandels Pils 4,8%

Santtuhan on vanha tuttu, sanoisin että ehkä eniten juomani olut mitä saa ostettua salkussa. Puhumattakaan siitä että salkussa on aina sotamarsalkkaaja kreivi Johan August Sandelsiin (1764–1831) letkautuksia, hän nousi kuuluisuuteen torjuttuaan venäläisten hyökkäyksen Koljonvirran taistelussa Iisalmen nurkilla. Kyllähän sotasankarin muistolle voi aina kuppia nostaa ja pils uppoaa aina.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Kaataessani mallasjuomaa lasiin muodostaa olut kauniin ja tuuhean valkoisen vaahdon lasiin. Olut itsessäänkin vaikuttaa pirteältä tapaukselta kupliessaan lasissa kirkkaana ja oljen keltaisena. Maltaan tuoksu pääsee oikein hyvin vahvana esille vaikka humalaa onkin, onneksi jätetty tuonne katkero puolelle enimmät. Karamelliset maltaat hunajan kera viimeistelevät kattauksen.

Maku:
Ensihuikalla on kyllä tuttua sandelsia vastassa, classisen sandelsin pehmeys on nyt vaihtunut karheaan mutta makeaan maltaisuuteen ja ronskiin ruohoiseen jälkihumalointiin. Paino sanalla jälkihumalointi sillä olut on vahvasti takapotkuinen vaan niinhän pilsnerin pitää ollakin. Suutuntumaltaan keskipehmeä sekä hiukan öljyinenkin. Humalointi on amerikkalaistyyppistä yrttisyyttä ja sitrusta.

Juotavuus on kyllä hyvä ja varmana lähtee perus santun sijaan mukaan. Yrttisyys saattaa monia pelottaa ja yllättävänkin katkera olut on mutta kannattaa koittaa. Olut on karski ja karhea kuin suomalainen mies! Milloin tätä saa salkussa?

Nautittu: 25/9/2018
Parasta ennen: 31/05/19
Humalat: Amarillo, Crystal, Cascade
EBC: 8
EBU: 40
Mistä: Saatu panimolta, kohta kaikkialta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti