4. syyskuuta 2018

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas - New England IPA 7,5%

Mehuisa NEIPA
Neipaa kaikkialla! Ensin oli IPA villitys ja sitten sourit olikin seuraava hitti mitä kaikkien panimoiden piti ruveta kilvan valmistamaan ja nyt sitten ollaankin jo NEIPA osastolla. Ilahduttavinta tässä on se että useat panimot sentään tekevät neipansa siedettäviin prosentteihin, laiha ja tiukkaan humaloitu olut olisi vähintäänkin epämiellyttävä tuttavuus.


Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan NEIPA eli New England IPA on tuttuun tapaan Ville Vilenin käsialaa ja aromi humalassa ei ole säästelty ja humalia onkin käytetty huikeasti kahdeksaa eri lajiketta, katsotaan mihin paukut riittää.

Ulkonäkö&Tuoksu:
Vaahto tiukka yhden sentin pakkaus, pitsiä jättäisi jos nousisi. Suodattamaton ja näinollen hyvin samea ja kellertävä olut, aavistuksen ruskeakin. Tuoksussa trooppisia hedelmiä josta löytää ananaksen ja mangon, mango voittaa tosin tämän kädenväännön.

Maku:
Maku on hiukan makea ja melkoisen hiivainenkin, jotenkin tummien hedelmien sokerisuus tulee mukana mutta hiiva peittelee sen sitten alleen. Hiukan kuivakka olut mutta niin kuin katkeroistakin voi päätellä, ei liiaksi. Kauran, vehnän ja hiivan avustuksella saadaan todella pehmeä suutuntuma, ei ollenkaan pöllömpi NEIPA. Jälkimaussa on hiiva sekä miedosti hedelmiä, humalointi tulee hiukan karhean sitruksisena johtuen rankasta kuivahumaloinnista.


Sellainen mehuisa NEIPA niin kuin kuuluu ollakin, kannattaa se maistella jos vastaan sattuu.

Humalat: Ahtanum, Azacca, Cascade, Citra, Eureka, Galaxy, Mosaic, Simcoe
Maltaat: Maris otter pale ale, vehnä, kaura
EBC: 18
EBU: 40
Mistä: Saatu panimolta ja suurin osa tuotteista on pakattu kegiin pienen erän takia vaan jos tätä ihmiset kilvan ostaa niin tiedä vaikka alkon valikoimiin tupsahtaisi.
Kuvaustausta: Puustikki

2 kommenttia:

 1. Uuteen alkolakiin jäi sittenkin myynnin este. Jos oluen prosentit ovat yli 5,5% ja valmistaja on muu kuin oikea pienpanimo, tätä olutta saa vain vatsantäyden anniskelupaikasta.
  Yhtään pulloa sitä ei saa myydä ulos muualta kuin Alkosta ja Neipa ei kuulu Alkon valikoimiin. Yritin Laitilan tehtaan myymälästä ja Alkon myymälästä. Kumpikaan ei myy.
  Koska Alkolla ei sitä ole, tämä erinomainen olut tulisi saada Viron kauppoihin. Ne saisivat myydä.
  Holhousta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh vähän höllemmin saisi lupia myyntiin myöntää ja onhan laitila vieläkin pienpanimo vaikka valmistuslitrat onkin melkoisia.

   Poista