25. syyskuuta 2018

Eräsmies puhtaan luonnon puolesta kampanja

Puhtaan luonnon puolesta kampanja!

[Sisältää arvonnan ja daiwan tuotepalkintoja]

Olen jo pitkään seurannut huolestuneena alati kasvavaa roskien määrää luonnossa, metsistä löytyy makkarapakettia ja olut tölkkejä, vesistöjen rannoilla on kalastajien jättämiä siimoja joihin sitten eläimet sotkeutuvat ja kuolevat.

Ihmisten pitää alkaa kiinnittämään huomiotaan omaan tekemisiinsä eikä vain toivoa että kyllä joku toinen ne roskat sieltä siivoa, voi olla niinkin mutta se ajatus ei kanna kovin pitkälle tulevaisuuteen vaan jälkipolville on luvassa ankeat olot. Suurimaksi osaksi ongelmat ovat asenteesta kiinni ja ihan puhdasta tietämättömyyttäkin. Listaan tähän alle muutaman ajatuksia herättäviä tietoja maatumisesta.

MAATUMISEN KESTO
- Tupakantumppi: Ei maadu koskaan vaan muuttuu mikromuoviksi.
- Lasipullo: Ei maadu ikinä
- Oluttölkki: 50-200 vuotta
- Muovikassi: 5-4 vuotta
- Paristo: 200-1000 vuotta
- Pahvimuki: 1-5 vuotta
- Muovimuki: 100-200 vuotta
- Purukumi: 20-25 vuotta
- Kalastussiima: 600 vuotta

Nämäkin ajat on joidenkin tutkimuksien mukaan jopa suuremmat mutta otin lyhimmät ajat ihan senkin takia että pelkästään jo nuo ovat ihan huikeita aikoja.

Jos huomaat luonnossa esimerkiksi huonekaluja, kannattaa asiasta ilmoittaa alueen ely-keskukselle tai kunnalle. Monella kunnalla on erikseen ympäristönsuojeluviranomainen.
Kannattaa ottaa tilanteesta tai roskasta kuvia ja tarkat paikkatiedot ylös, jotta asiasta voi tehdä selkeän ilmoituksen.

Keräsin nämä 20minuutin aikana samalla kun lenkitin koiraa.

Haaste:

Eräsmies haastaakin siis teidät kaikki taisteluun puhtaan luonnon puolesta, niin kalastajat, metsästäjät kuin muutkin luonnossa liikkujat.

Haaste kuuluu näin, ottakaa mukaan muovipussi ja menkää keräämään roskia! Syyshauen kalastajat voivat kävellä rantaviivoja ja keräillä mukaan siimat ja pahimmassa tapauksessa rannalle jääneet uistimet koukkuineen. Metsästäjät voivat kerätä maastosta löytämänsä patruunan hylsyt ja muut sinne kuulumattomat artikkelit. Vaeltajat pystyvät ohimennessään keräämään taukopaikkojen ympäristöstä sinne hylätyt makkarapaketit ja sen sellaiset.

Jos ei halua lähteä asiakseen merta edemmäs kalaan niin siistikää vaikka asuinpaikkanne lähimetsää tunnin verran, se ei ole pitkä aika kuluttaa elämästä hyödyllisen asian puolesta. Minä olen tyytyväinen ja katson kampanjan onnistuneen jos tämä tempaus saa vaikka yhdenkin ihmisen käyttämään tunnin elämästään muuhunkin kuin television katsomiseen

Mikäli teillä on lapsia niin ottakaa mukelot mukaan sillä asenteet alkaa ruohonjuuritasolta ja vanhemmistaan lapset katsovat ensimmäiseksi mallia.

Osallistumisohjeet:

Kun olette saaneet roskasaaliin kerättyä niin ottakaa siitä kuva ja lisätkää se joko eräsmiehen facebookin "puhtaan luonnon puolesta" julkaisuun tai instagramiin #Eräsluonto2018 häshtägiä käyttäen. Myös Twitterissä voi kuvan lisätä @erasmies87 tunnukseni julkaisuun tai ihan omassa feedissään käyttäen samaa #Eräsluonto2018 tägiä että löydän teidät kaikki.

Jos ei pelkkä luonnon hyvinvointi myös jatkossa ole riittävä motivaatio niin heitän mukaan porkkanan, Eräsmies yhdessä Daiwascandinavian kanssa on päättänyt palkita yhden henkilön jokaiselta yllä mainitulta sosiaalisenmediankanavalta daiwan tuotepalkinnolla.

Daiwan tuotepalkinnot


Tempaus päättyy 31.10.2018 klo 12, saman päivän aikana julkaistaan arvonnan voittajat ja heihin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Voittajat julkaistaan facebookissa, instagramissa sekä twitterissä.

Tätä saa jakaa kaikkialle, mitä enemmän saadaan ihmisiä tähän mukaan sen parempi. Eräsmies kiittää jo ennakkoon kaikkia osallistujia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti