22. syyskuuta 2018

Hartwall Lahden Erikois - Oktoberfest 5,1%

Oktoberfest on jo ovella, alkaa tänä vuonna 22.9 ja kestää 7.10 asti. Eräsmiehen kokemuksia 2017 reissusta voi käydä lukemassa tästä. En lähtenyt oktoberfesteihin tänä vuonna vaikka se mielessä pilkahtelikin ja lomatkin olisi sattuneet samaan kohtaan. Kuitenkin hengessä mukana ja nappasin suomalaisen vastineen oktoberfest oluelle.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on ihan bavaria meiningillä runsas ja uhkea. Väriltään vaalean ruskeaa ja kristallin kirkasta. Tuoksussa on kukkaista menoa hunajan kera. Hyvin hentoinen paahteisuus kurkistelee hedelmäisen humaloinnin alta, meno on vähän imelämpi kuin mitä Münchenissa tuoksuttelin.
Maku:
Suutuntuma verrattuna originaaleihin oktoberfest oluihin on kepeä eikä todellakaan puhuta tasapainoisesta oluesta. Hiilihapotus on heikoilla jäillä, mallasrunko tuntuu aneemiselta ja humalointi on sitäkin onnettomampi. Humalointi on vedellä lantratun sitruunamehun kaltainen ja se ei oikein saa otetta mistään. Meno on kun joisi jotain perhanan sandelsia, joskin loppuun lisätään vielä tiraus metallisuutta.

Oktoberfest henkeä luo se että olut maistuu väljähtäneeltä, erona Münchenissa tarjoiltuihin oluisiin tämä tekee sen jo ensimmäisellä huikalla eikä viimeisellä. Vaatii melkoisesti runsaampaa mallaspohjaa ollakseen aito märzen. Kiitän onneani että tämä ei ollut litran tölkissä niin kuin asiaan olisi kuulunut. Eniten ehkä masentaa ajatus siitä että tästä piti maksaa 3,25€, sikamaista.

EBC: 14
EBU: 22
Parasta ennen: 110819


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti