18. lokakuuta 2017

Linden Brewery - Black IPA 6,2%

Höpinää:
Itselle uusi tuttavuus panimona vaan ei ole enää. Lasiin karahtaa tällä kertaa Black IPA, Uusin Linden Breweryn tuotteista. Tällä hetkellä vain hanatuotteena ja myynnissä Oluthuone Leskisessä Oulussa ja Old Coppers:ssa Raumalla. Myydyin tuote niin Pub Winstonin olutpäivillä Porissa kuin Turun SOPP:ssa.

Tuoksu ja ulkonäkö
Ihan yber runsaasti vaahtoa, mikä on vieläpä paksua ja kermaisaa. Erityismaininta vielä vaahdosta että se on kaksivärinen, mikä saa lisäpisteitä aina. Se on vaan niin kaunista että toivoisi sitä näkevän enemmänkin. Väristä nyt ei kummoisia mainintoja saa, musta kuin mustin musta.

Tuoksu onkin hauska hedelmä coctail, mutta löytyy sieltä se maltainen paahteisuuskin mikä pitää makunystyrät virittyneisyyden tilassa.

Maku:
Maku on ronskin paahteinen, kahvia sekä karvasta katkeroa. Hiiva on kyllä yllättävän maukas, ei ollenkaan huono tähän tyyliin. Maku alkaa lämmetessään irrota kunnolla ja päästään IPA:n hedelmäisiin makuihin, joskin lopussa tulee dominoiva greippi sekä kahvi. Hiilihapot on kohdillaan eikä ylilyöntejä synny, katkerointiakaan en lähtisi muuttamaan.

Omaa vahvan rungon ja sopivan humaloinnin jossa on käytetty aromipuolella pelkkää C:tä.

Arvosana: 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti