11. joulukuuta 2017

Hopping Brewster - Warthog IPA 5,4%

Aiemmin meni Hopping Brewster omalla kohdallani metsään Thoran Gruit oluen muodossa vaan nyt
palataan taas "perusoluen" pariin ja alkaa homma luistamaan ihan uudella tavalla. Maistoon tupsahti panimolta Warthog IPA ja oivalliseksihan tuo osoittautui eikä syyttä sillä oluthan on suomen paras olut 2016 vaalea ja keskitumma ale sarjassa.

Tuoksu ja ulkonäkö:
Kovasti kuohuva tapaus on tämän kertainen olut, tätä saakin ihan toppuutella ja hörppiä ylimääräisiä pitkän aikaa. Vaahto onkin todella saippuamainen ja runsas, tällä vois tehdä helposti autentisen vaahtokylvyn. Vaahto on väriltään hauskan oranssi niin kuin olut itsekin. Väri vihjaileekin tulevaa tuoksua ja mangon löytää vaivatta. Löytyy seasta myös helposti sitrustakin kun mangoon on totuttu.

Maku:
Kuten vaahtoaminen antoi ymmärtää on olut melkoisen hiilihappoinen. Maku on yllättävän pehmeä IPA:ksi. Maussa on sitrusta, greippiä ja pihkaisia elementtejä. Tätä voisi sanoa vaikka session IPA:ksi kun on vähän ujosti tuota katkerohumalaa tai sitten itsellä alkaa olla niin monta IPAa takana että tämä ei enää erotu?  Hieman kuivaka olut greippisen pirskahtelevalla jälkimaulla. Alko väittää että tämä on erikoisen voimakkaasti humaloitu mutta taisi tarkoittaa että aromi puolella.

Näinkin vahvaksi olueksi todella helposti juotava ja raikas. Ei ollenkaan huono ja kannattaa kokeilla myös Hopping Brewsterin APA Flight Cadet.

Arvosana 8/10. Kuohuminen kun saadaan korjattua niin avot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti