14. joulukuuta 2017

Olvi - Suomi 100 vuotta juhlaolut 4,7%

Itsenäisyyspäivä oli ja meni mutta Suomi on edelleen satavuotta. Näihin kuviin ja tunnelmiin
pajautetaan Olvin Suomi 100 olut. Panimo tietysti on itsessään jopa sitäkin vanhempi, 139 vuotta eli kohta juhlitaan pyöreitä sielläkin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Runsaasti vaahtoava, vaahto itsessään kovin vetinen. Väri on todella upean kuparinen mutta valitettavasti ei nyt kuvassa välity oikein koska ihan uskomattoman paska kuvaustausta.

Tuoksussa makeaa mallasta johon tungettu kasa olkia ja ruohoa. Mukana käy myös yllätysvierailija rusina joka tulee ihan puskasta, sen takaa löytää vähän hunajaakin.

Maku:
Harvinaisen vetinen ja pliisu olut. Maussa on lehmän henkäys mämmiä, eikä asiaa auta yhtään kirpeä hiilihappoisuus. Suutuntumassa on vahvasti maltaat läsnä mikä tekee myös tunkkaista olemusta.  Humalassa on vain hienoinen ruoho maussa ja muutenkin kovin mieto katkeruus. Harvinaisen tympeä olut ja maku muutenkin niin lyhyt että hetkisen päästä huikasta ei tiedä mitään edes juoneensa.

Tuumailut:
Juhlaolueksi olisin kyllä toivonut jotain vähän täräyttävämpää ja massasta erottuvaa, ei se Suomi kuitenkaan näin massiivisia pyöreitä ihan usein täytä. Purkki on kyllä ihan nätti jos jotain positiivista pitäisi etsiä.

Arvosana: 7/10


EBU 21
EBC 30
Kantavierrevahvuus 10.9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti