6. maaliskuuta 2020

Fiskarsin Panimo - Vermillion Saison de Rouge 5,2%

Pitkästä aikaa Fiskarsin tuotoksia, alkaa olla lähemmäs vuosi edellisestä tutustumisesta panimon tuotteisiin niin mukava taas palata pitkästä aikaa heidän oluiden pariin. Tällä kertaa on Saisonia luvassa, ei älyttömästi perus marketissa vielä saison tarjontaa ole, ainakaan täällä päin suomea niin tuo ihan mukavaa lisää marketti valikoimaan.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Saison
Vermillion Saison de Rouge
No vaahtoa tässä on ainakin riittävästi vaikka kaadoinkin aika ujosti, se on tiivistä, kermavaahtomaisen kuohkeaa ja todella kestävää. Nimensä mukaisesti olut vivahtaa hiukan punaisen puolelle olemuksen ollessa sameahko, meno melkoisen velvet. Tuoksuu saison hiivalle ja menossa on mukana melko samanlaisia elementtejä kuin hefeweiseneissä. Tuoksussa esiinty paljolti marjaisuutta, valkoherukkaista menoa.

Maku:
Suutuntuma on kevyt ja olut soljahtaakin kurkkuun vaivattomasti. Maussa on hiukan sweet & sour tyyppinen marjainen maku, tulee vähän puolukkaimainen olo. Hiiva maistuu myös selkästi omana, vaan ei häiritsevänä elementtinä. Katkeruus on varsin mieto ja  humalointi on sellaisia sitruunamehussa pyöriteltyjä yrttejä ja mausteita, hiukan pippurinenkin jopa. Mausteisuus alkaa lisääntyä melkoisesti oluen lämmetessä ja paahdetut maltaat alkavat ottaa loppukiriä saaden tähän mukavaa balanssia.

Tämä ei ole erityisen raikas saison, vähän sellainen saisonin dunkel versio.

Mistä: Ostettu lähi K-kaupasta.
Panimo: Fiskarsin panimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti