5. maaliskuuta 2020

Masis Brewery - Plan c from space pale ale 5,2%

Tänään onkin Masis Breweryn debyytti eräsmiehen sivuilla ja voin spoilata heti alkuun että vahvasti aloitetaan. Panimon voidaan sanoa saaneen alkunsa vuonna 2016 kun Janne Palo ja hänen työkaverinsa Timo päättivät tilata kotipanimovehkeet ja tehdä itselleen maistuvaa bisseä. Vaimot halusivat mukaan harrastukseen ja Masi niminen koirakin pyöri jaloissa panovehkeitä tutkien, ja todettiin että hänen panimohan se on, tästä juontuu myös panimon nimi Masis Brewery.

Masis brewery on ollut kaupallinen kiertolaispanimo vuodesta 2018, hommat aloitettiin United Gypsiessin tiloissa mutta vierailuja on tapahtunut Lumi Brewing, Kanavan Panimolla ja Moose On The Loosen tiloissa. Pääosa panoista tehdään UG:n tiloissa sijainnin ja joustavuuden takia.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto kohosi niukasti lasiin ja jäi laiskasi lasin pinnalle. Hiukan samea pale, vaalea olkinen väritys on tyylin mukaista. Tuoksussa paljolti greippiä ja viljaa, hentoinen menthollinen havuisuus taustalla. Hedelmäisyys on hyvällä tasolla ja vaikuttaa ihan toimivalta paketilta ulkonäöllisesti.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksu ja hiilihapotus on hyvällä tasolla tyyliin nähden. Sitruksisuus on todella vahvasti maussa mukana ja vienosti limeäkin ja aavistuksen vahvemmin greippiäkin löytyy, loppuvetoon mennään pitkän jälkimaun kanssa joka taittaa havuun ja pihkaisuuteen hyvällä tavalla. Yrttisyyttäkin löytyy ihan mukavasti ja se ei ole ollenkaan överi vaan raikastava ja palettia täydentävä tapaus. Maltaiden kanssa mennään hiukan makean puolelle karamellisuuden sekä toffeisuuden kanssa mutta se tasapainottuu humalan kanssa niin hienosti että siihen saa melkein keskittyä.

Todella toimiva ja raikas olut, humaloinnin on kyllä niin spot on että ei tosikaan. Jos vaahtoa ei lasketa niin todella tyylipuhdas olut.

Maltaat: Ohra, Vehnä, Kaura
Humalat: Citra, Calypso ja Cashmer
Kiertolaispanimo: Masis Brewery - Pantu UG Breweryllä
Mistä: Saatu panimolta
Muuta: Batch: #MB018 - PCFS #002. Canned 02/2020

Odotan innolla uusia aluevaltauksia panimolta, hyvää tekemistä ja mielenkiintoisia oluita panimolta näyttää tupsahtelevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti