2. maaliskuuta 2020

Grupo Modelo - Corona Extra 4,5%

Corona olut ei sisällä virusta
Herran vuonna 2020 maailmalla jyllää coronavirus joten eräsmies on ajan hermolla ja otti maistoon Mexikolaisen Corona Extra oluen minkä kohutaan olevaan suorastaan taudin aiheuttaja. Otin suuren riskin ja uskalsin maistaa moista paholaista ystävien varoituksista huolimatta.

Kauhistuttava totuus coronaviruksesta!... Sillä ei ole mitään tekemistä Corona Extra oluen kanssa. Oluesta ei voi saada tautia vaikka kuinka yrittäisit, vaikka koko pakkaamon väki panimolla olisi sairastunut virukseen niin olutpullon pinnalla ei virus selviä kauaakaan. Kauhistuttava totuus itse Coronna oluesta on sitäkin kauheampi! Se nimittäin on tuotettu dollarinkuvat silmissä ja siinä on käytetty mahdollisimman paljon maissia hinnan laskemiseksi, eikä se ole mitenkään kummoinen maultaankaan. 

Corona Extra tarjoillaan monesti sitruunan tai limen kera mikä on oivallinen kikka hävittämään virhemakuja oluessa, ei tarvita kuin muutama tippa, oikeasti.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Reippaasti lasiin kaadettu coronna nousee muutaman sentin korkuiseksi kirkkaan valkeaksi vaahdoksi, näyttää kermaisalta mutta yllättävän huonosti kestävä. Tuoksussa saadaan vahvaa maissia naamalle mutta se ole mitenkään huono tuoksuna, maltaat tuoksuvat hennosti maissin alta ja lopputuloksena onkin omituisen imelä ja kukkainen tuoksu. Olut on vaalean oljenkorren värinen ja täysin kirkas.

Maku:
Hiilihapotus on runsas ja janon sammutukseen tämä olut onkin ensisijaisesti suunniteltu. Suutuntuma on ohut ja maissin maku on vallan dominoiva, tästä saa vähän sellaisen purkkimaissin makua metallisuuksineen kaikkineen. Humaloinnilla on saatu ihan mukava sitruksisuus aikaiseksi ja kohtalainen katkeron puraisu loppuvetoon, valitettavasti kirkkaan lasipullon ja UV-valon yhdistelmä tuo makuun tunkkaisuuden ja pahvisuuden.

Meininkin on sellainen mineraalipitoisen sitrusveden kaltainen paketti, kylmänä oivallinen janon sammuttaja mutta makuelämyksenä ei anna juurikaan aihetta uudelleen ostamiseen.

Tyyli: American Adjunct Lager
EBC: 7,3
EBU: 14
Panimo: Grupo Modelo
Mistä: Ostettu S-Marketista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti