23. maaliskuuta 2020

Olvi - Daring Daughter Tropical lager 5,5%

Olvilla On ollut jo pidemmän aikaa tekemisen meininkiä oluissa, varsinkin kun 2. polven panimomestari Silja Hylkinen alkoi ottamaan asioita haltuun. Pikkuisen haparoivaa oli meininki Scottish export alen kanssa mutta nyt on aivan eri meininki, raikasta ja rohkeaa otetta on nyt tekemisessä. Uuden panimomestarin oluet on lanseerattu nyt selkeämmin uuden tuotesarjan Daring Daughter nimen alle, se on suodattamattomiin kuivahumaloituihin lagereihin keskittyvä sarja.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto ei nouse erityisen korkeaksi, tiivis ja kestävä kuitenkin. Ulkonäöltä hiukan samea, kullankeltainen olut. Tuoksuu vahvan hedelmäiselle mangoa ja ananasta. Parfyymimaisuus jatkuu kukkaisuutena vahvana ja pitkäkestoisena.

Maku:
Keskipaksu suutuntuma ja kohtuullisen korkeasti hiilihapotettu. Kuivaksi käytetty olut jonka humalaprofiili on yrttiseen taittava ja katkerointi ei ole mitenkään erityisen vahvaa mutta selkeän terävän profiilin omaava. Hedelmäinen meno maussa, lopussa mandariininkuorta ja hiukan minttua josta joko tykkää tai sitten ei. Itselle toimii hyvin. Loppuvedon maut tulevat todennäköisesti Sabro humalasta jolla on aika veikeä makuprofiili. Lagerhiivan käyttäminen on todella hyvä idea, puhdas olut missä saa nauttia pelkästään humalan ja maltaiden mausta.

Daring Daughter Tropical lager on kesäisen hedelmäinen lager, joka on kuivahumaloitu Sabro, Amarillo- ja Chinook -aromihumalla. Se on valmistettu uudella hiivalla ja sen esikuvina ovat olleet amerikkalaiset West Coast ja Tropical lagerit.

Valehtelematta väitä että Olvin tuoteperheen kovin tuote so far. Kovasti tulee Fat Lizardin meininki mieleen tästä. Ostan todennäköisesti jatkossa paljon kun alkaa markettiin tupsahdella.

Humalat: Sabro, Amarillo ja Chinook
EBU: 32
Mistä: Saatu Olvilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti