30. maaliskuuta 2020

Liefmans - Kriek Brut 6%

Belgian tyyleissä mennään tänäänkin, Fruit Lambicin muodossa. Kriek on kirsikkahapanolut ja se valmistuu villihiivojen avulla. Oluessa yleensä käytetyt humalat on ikäännytetty 1-3 vuotta, niitä lähinnä käytetään enemmän bakteerien hillitsemiseen kuin katkerointiin. Monesti Kriek oluet valmistetaan kuin Gueuze, eli sekoittamalla muutamaa eri ikäryhmää samantyylin oluita.
Kyseinen olut on kaksi vuotta kypsynyt, sekoitettu vuonna 2018.

Kaupallinen kuvaus: This classy beer represents the perfect marriage between the fresh accents and slightly acidic flavour of the black cherries. Liefmans Kriek-Brut is a mixed fermentation beer, with every hectolitre containing up to 13 kilos of fruit! Liefmans Kriek-Brut is a perfect blend of Oud Bruin and Goudenband from different vintages, and can consist of between 15 and 20 different batches of beers. The beer is matured for 18 months, bringing out the very best of its intense flavour. Liefmans Kriek-Brut is a deep reddish-brown colour, with a pale head and wood and almond notes. On the palette, you can clearly taste the slightly sweet, yet at the same time gently bitter fruit flavours. This is a beer that just oozes class…
brutUlkonäkö & Tuoksu:
Vaahto oli niukahko ja ei se kestänytkään erityisen pitkään. Väriltään mahonkinen ja kirkas olemukseltaan, ei onneksi väritykseltään samalaista limpparia kuin Lindemanssin Kriek. Kirsikka tuoksuu kauas jo oluen seistessä pöydällä n. 30cm etäisyydellä minusta.  Läheltä nuuhkittuna kirsikka on se dominoivin elementti, hyvin heikosti keksinen mallas tuoksuu alta mutta vaatii oikeasti työtä.

Maku:
Suutuntuma on keskitäyteläinen ja profiili on kuiva, hiilihappoja on kohtuullisen kevyesti laitettu ja se antaa hyvin kirsikalle lisää tilaa. Tummat kirsikat ottaa paikkansa heti makupaletissa ja ei anna juurikaan tilaa millekään muulle. Taustalta yrittää hento humalointi huhuilla hennolla yrttisyydellään ja mustaherukan lehvillä kunnes kirsikka tulee taas kurittamaan takavasemmalta. Oluen maku on hiukan makea ja kirsikat vielä boostaa sitä ennestään nyt kun humalat eivät juurikaan pääse katkaisemaan makua, mainitsen kuitenkin että ei mitenkään överin makea. Hapan jälkimaku jatkaa vielä pitkään mutta soureja aloittelevalle tämä on suorastaan miedosti hapan.

EBU: 8
Kantavierre: 15,5P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti