29. maaliskuuta 2020

Masis Brewery - Black as my currant Berliner Weisse 4,2%

Berliner Weisse on kokenut vähän inflaatiota kotimaassaan ja Berliinissä sitä valmistaakin vain yksi isompi brändi Kindl, pienempiä craft versioita toki putkahtelee markkinoille. Janon sammuttajana olut on oivallinen, matala alkoholiprosentti (yleensä 2,5 - 3,5%) yhdessä suutamuikistavan happamuuden kanssa on mitä mainiointa kesäjuomaa. Kuvaavaa onkin että Napoleonin sotajoukot ovat kutsuneet tätä pohjoisen shampanjaksi. Valmistuspuolella erikoisuutena on että vierrettä ei mäskäyksen jälkeen enää keitetä ja maitohappobakeerit hoitaa hapatuksen.Panimon kuvaus: Mustaherukka on ulkoisesti mitä mustin marja, mutta se on sisimmältään kauniin punainen. Tämä marjapommi antaakin kiertolaispanimo Masis Breweryn berliner weisseen lumoavan syvänpunaisen värin. Black as My Currantin keittoon käytettiin 100 litraa kotimaista mustaherukka-täysmehua. Berliner weissen raikas happamuus ja mustaherukkatäysmehu ovat herkullinen yhdistelmä ja niiden liitto tekee Black as My Currant -oluesta monipuolisen juoman, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Drink your berries!

Ulkonäkö & Tuoksu:
Berliner WeisseVaahto on melkoisen tuuhea ja korkeaksi se nousikin, vaahto myöskin kestää kauan. Väritys on hienon punainen, mennään sellaiseen rubiiniin sisään suorastaan, tosin tässä rubiinissa on kiillotus jäänyt hiukan kesken ja se on aavistuksen samea, niin kuin tyylille ominaista on. Tuoksuu vahvan marjaiselle ja sitruunalle, maltaita ei alta löydä yhtään.

Maku:
Suutuntuma on kohtalaisen täyteläinen. Marjaisan herukkaisen makea berlineri jossa happamuus on suuta muikistavaa. Kuivakkaa menoa on oluen olemus, mikä nyt ei varsinaisesti yllättänyt. Oluen hiilihapotus on korkea ja puhutaan todella raikkaasta oluesta. Lopussa sitruunaisuus alkaa tulemaan enemmän esille kun mustaherukkaan tottuu jolloin tasapaino alkaa olla huipussaan.

Aika kova veto, happamuus nostaa kylmää hikeä otsalle.

Ruokasuositus: Salaatit ja merenelävät, miksei myös jokin mieto juusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti