25. maaliskuuta 2020

Sinebrychoff - Karhu Saunaolut 4,5%

Hip hei, uutta karhua tulossa marketteihin saunaoluen muodossa. Karhuja onkin nyt noussut viimeaikoina yllättävän paljon luolistaan kun markkinoille tuli vastikään ruis ja speltti IPA. Sauna on suomalaiselle pyhä asia joten siihen liittyvää oluttakin pitää tarkastella sen vaatimalla kunnioituksella, karhun kaatoon siis.


"Karhu Saunaolut on vaalea lagerolut, joka on suunniteltu nautittavaksi saunomisen yhteydessä. Olut on maustettu Frantsilan Yrttitilan koivunlehtiuutteella, joka tuo makuun miellyttävää ”vihtaisuutta”. Parhaiten koivunlehden aistii tuoksussa. Koivunlehdet on kerätty käsin keväällä 2019 ja uutettu erityisesti Karhu Saunaoluen valmistukseen.

”Frantsilassa koivunlehdet kerätään käsin, kun ne ovat tuoreimmillaan ja elinvoimaisimmillaan, minkä jälkeen ne kuivataan nopeasti matalassa lämpötilassa luonnollisten ominaisuuksien säilyttämiseksi. Kuivatut koivunlehdet uutamme hitaalla ja perinteisellä menetelmällä tallentaaksemme kasvin aromaattiset teho- ja makuaineet”, kertoo Frantsilan luova johtaja Anna Karhu-Cormier.

Alkoholiprosentti on alennettu 4,5 %:iin oluen raikkauden lisäämiseksi ja koivunlehden maun korostamiseksi. Myös tölkkipakkauskoko 0,33 l on sopiva saunomisen yhteyteen.
Parhaiten Saunaolut maistuu saunan lauteilla, mutta kuten muutkin lagerit, se sopii keveytensä vuoksi monen ruuan kanssa. Erityisen hyvältä sen kanssa maistuvat saunan yhteydessä nautitut makkarat ja makkararuuat sekä grillattu ruoka. Myös yrteillä maustetut ruuat ja salaatit – erikoisuutena luonnonlehtisalaatit – maistuvat Karhu Saunaoluen kanssa."
Ulkonäkö & Tuoksu:
Saunaolut
Karhua kaatamaan
Vaahto muodostui ihan hyvin, se ei vain ollut kovin pitkäkestoinen joten voipi olla että tuli kehnosti pestyä lasi. Tuoksuu aika perinteiselle lagerille mutta koivunlehdet ei nyt mitenkään älyttömästi tuoksu mutta jotain outoa xylitolimeininkiä kyllä on. Sellainen pale maltaiden perus tuoksu hennolla hunajaisuudella. Varsin vaisua on siis tuoksun saralla. Väriltään hyvin perinteinen kullankeltainen ja kirkas olut.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksua kamaa ja hiilihapotus keskivertoa. Hyvin perinteistä maltaista karhun makua tarjoillaan heti alkuun, maltaat tuntuvat jotenkin rouhean makuisena ja hyökkäävänä. Pienoinen makeus on ilmassa ja koivunlehdetkin kyllä löytyvät mutta todella aneemisesti, jäävät pyörimään pintamakuun sellaisena eteerisenä öljynä ja katoavatkin välittömästi kun sitruksinen humalointi huuhtoo maut mennessään. Humalointi on niin maustettua että maltaat katoavat loppua kohden aika paljonkin taustalle ja alun hyökkäävyyttä ei enää ole.

Ihan saunaoluen tuntua tässä kyllä on, humalointi on raikas ja meininki on vähän sol oluiden tapainen. Sen verran sekavan oloinen paketti kuitenkin että en ihmettele että on rajoitetun ajan myynnissä, aika eksoottinen sekoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti