7. maaliskuuta 2020

Masis Brewery - Nelson's Farmhouse Saison 5,5%


Saisonista toiseen kulkee eräsmiehen tie, eilen oli maistossa fiskarsin rouge saison ja tänään on enemmän perinteistä tyyliä edustava Nelson's farmhouse ale. Ulkona alkaa jo kevään merkkejä näkyä niin tämähän sopii aivan mainiosti terassilla istuskeluun kun ulkona on mukavat +0.


"Nelsonin vaarilla oli farmi,
humala humala hop!
Nelson Sauvin se farmilla kasvoi,
humala humala hop!
Saison siellä ja saison täällä,
Nelson hop ja Sauvin hop,
Nelson Sauvin saison,
humala humala hop!

Uuden-Seelannin lammasfarmien inspiroimana kiertolaispanimo Masis Brewery halusi yhdistää Nelson Sauvin -humalan belgityyliseen Belle Saison -hiivaan. Lopputuloksena on hedelmäinen yhden humalan saison. Bää!"

Ulkonäkö & Tuoksu:

Todella uhkeasti nousi vaahto, pienikuplaisena ja tiiviinä massana säilyy oluen päällä kauan. Tuoksuu mukavan hedelmäiselle, hiivaisia elementtejä löytää juuri ja juuri aivan kaikkien tuoksujen äärirajoilta. Marjaisiakin elementtejä tulvahtelee nenää jo kaukaa ja tulee vähän parfyymimaisen kukkaisia tuoksujakin. Tuoksujen puolesta tämä on kyllä nappi suoritus. Väriltäänkin tyylinsä mukainen, kullan keltainen kaunistus.

Maku:
Suutuntuma on hiukan keskipaksun alapuolella. Hiilihapotus on kohtuullisen korkea tehden oluesta erityisen raikastavan. Maussa on selkeästi enemmän hiiva läsnä marjaisuuden muodossa, nyt on nimittäin hiiva ja käymislämpötilat olleet hallussa. Sitruunaisuus tai jopa sitruunaruohomaisuus on dominoivin elementti heti viinimarjojen ohella, oikein raikas puraisu. Jälkimaku on kohtalaisen lyhytkestoinen ja jää hiukan hiiva voittoiseksi, mikä nyt ei minusta ole edes paha asia. Olut itsessään on käytetty todella kuivaksi ja happamuus on hyvällä tasolla, todella kova veto.

Raikas saison ja ei maistu etiketistä huolimatta yhtään lampaan perseelle.

Panimo: Masis Brewery - Pantu Moose On The Loose laitteilla.
IBU: 27
Muuta: Pullotettu 02/2020, Erä: #MB017 - NF #001
Mistä: Olut on saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti