10. huhtikuuta 2017

Arvostelussa To Øl Blossom - Kukkia, kukkia kaikkialla.

Triviaa: Vuonna 2005 Tobias Emil Jensen ja Tore Gyntherolivat opiskelemassa lukiossa ja tulivat siihen tulokseen että useimmat Tanskan panimoista ovat tehneet olutta jo 100 vuotta ja silti maku muistuttaa pahvia tietysti sadan vuoden keittämisellä alkaahan se ummehtua. (kuulostaako suomi tutulta tässä? ai ei? jatketaan). Kaverukset päättivätkin että kerran tämä massa tuotettu kura ei tunnu harjoittelulla paranevan niin tehdään oluet itse.

Ja näin tapahtui ja vielä koululuokassa, luokka tosin oli vapaana vain 22-06 välisenä aika eli seuraavat koulupäivät tuottivat vähän silmien lupsahtelemista. Siitä huolimatta, maltaita survottiin, humalan lehtiä keiteltiin, hiivaa käytettiin ja kuplia tungettiin pulloihin ja voimakasta makua ja laatua metsästettiin ja laadusta ei tingitty!

Vuonna 2010 he olivat valmiita tekemään ensimmäisen kaupallisen erän ja panimon Ol perustettiin. Huolimatta nuoresta iästä niin laatuun panostaminen selkeästi kannatti ja panimo on kyllä kaikkialla tunnettu. Ol oli Ratebeersin Top 100 listalla parhaat panimot maailmassa vuonna 2012 ja 2013 - ja 2014 Ol palkittiin maailman 9. parhaana panimona.

Tässäpä teille vähän sivistystä ja ainakin itselle, mielenkiintoista tietoa!


Hoi sie! tø ol on tanskalainen panimo ja oman kuvauksensa mukaan mustalaispanimo, eli ei omista omia tiloja vaan lainailee panimovehkeitä sieltä täältä. (palauttavatkohan?) Tämä kyseinen olut on käyty panemassa Proefbrouwerijlla Belgiassa.

Klikkaa isommaksi.
Etiketin syntytarinaa sen verran että etsitty isoimmat kukat, sakset ja tuotos isketty skannerin sisään ja voila!


Väri: Mangoinen ja oranssinen, samea. Vaahto oli runsasta ja paksua isoilla kuplilla.

Tuoksu: Kukkainen, makea mesi. Kaukaa haistellessa vanilja.

Maku
Kirpeän maltainen, greipin ja havun liitto ja häivähdys hedelmää, sellaista appelsiinin kuorimaista. Oli kyllä sen verran humaloitu että en edes meinannut tunnistanut vehnäolueksi, kukkaa oli aromina ihan kiitettävästi että oikein keväinen tatsi kyllä sinänsä. Maku polveilee suussa kulauksen jälkeen ja hiilihappoisuus nostattaa nyansseja, että tässä olisi jollekin konkarille tutkimista.

Maltaat: Simcoe, Citra, Galaxy ja Amarillo. Kukkiakin mukaan heitetty kuin olisi 60-luku, sisältää sinistä ruiskaunokkia,hibiscusta,kehäkukkaa,ruusua, orapihlajankukkaa ja vatun lehtiä.

6,2% huh! ei edes huomaa alkoholia paitsi lämmittävänä tunteena.

Eräsmiehen saa täältä kiinni:
Sähköposti
Instagram
twitter
facebook


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti