27. huhtikuuta 2017

Marsalkka vahva, saimaan juomatehdas

Triviaa:
"Saimaan Juomatehtaan
juuret ovat Saimaan rannoilla. Panimoyrityksen historia ulottuu vuoteen 1995, jolloin Suomen EU-jäsenyyden myötä avautui ravintoloille mahdollisuus oluen valmistamiseen omassa panimossa.
Ravintoloitsija Pertti Oksa lähti uuden mahdollisuuden innoittamana Tammelaan Mustialan pienpanimokouluun. Suoritettuaan kurssin Oksa aloitti oluenpanon Mikkelissä, Pienpanimo Naapurina tunnetussa ravintolapanimossa pienillä 200 litran keittokoon laitteilla.
Vuonna 2002 Oksa hankki omistukseensa lappeenrantalaisen Saimaan Panimon. Samalla olutkattiloissa keittokoko kasvoi 3000  litraan.
Seuraava askel oli Panimoravintola Bruuverin perustaminen Helsingin Kampin uuteen liikekeskukseen 2006. Bruuveriin ravintolapanimoon siirtyivät samalla Pienpanimo Naapurissa olleet oluenvalmistuslaitteet.
Vuonna 2011 panimoyhtiö muutti nimensä Saimaan Juomatehtaaksi. Samassa yhteydessä Saimaan rannoilla toimiva pienpanimo selkiytti ja uudisti tuotevalikoimaansa ja siirtyi valtakunnalliseen jakeluun.
Lappeenrannan panimo kävi ahtaaksi yrityksen markkinoiden laajennuttua. Vuonna 2010 olutta valmistui Lappeenrannassa 135 000 litraa. Vuonna 2012 tuotanto yli kaksinkertaistui 400 000 litraan.
Vuonna 2013 Saimaan Juomatehdas rakensi uuden tehtaan Mikkeliin. Oluttehtaaseen tulivat panimo- ja käymislaitteiden ohella tölkitys- ja pullotuslinjastot. Keittokoko kasvoi nykyiseen 6000 litraan.
Samalla pakattujen tuotteiden valikoimat laajenivat oluista luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettuihin siidereihin ja long drinkeihin. Uuden juomatehtaan tuotanto on vuonna 2014 arviolta 900 000 litraa."


Ulkoinen olemus:
Kaataessa jo näki että väriltään aivan upea, tuoksu on makea jopa siirappinen. Vaahtosi runsaasti ja oli napakka mutta ei jättänyt pitsiä lasiin. Kuplii hentoisesti pienillä kuplilla lasissa. Tölkki väittää kullankeltaiseksi, nyt sanoisin että markkinointi pojilla on vähän lipsahtanut koska väri on lähinnä meripihkainen.
Maku:
Todella makean maltainen olut, siirappinen jopa. alkoholi on naamioitu melko hyvin, vähän jälkimaussa puskee mutta ei kuitenkaan häiritsevä. Matala hiilihappoinen mikä on ihan mukavaa vaihtelun vuoksi. Katkerot ei juurikaan tässä juhli vaan ihan puhtaasti maltaiden iloittelua mikä tekee tästä jokseenkin pehmeän. Itselle ehkä turhan makea olut ja lämmetessään menee rusinan puolelle.

Sanoisin että tässä on makean nälkään ihan hyvä olut ja ehkpä metässä vois nuotiolla juoda 7,5/10


Infoa oluesta:

 Tyyli: Vahva Lager

Vahvuus: 8,2 %

Kantavierre: 17,4 %

Katkerot: 45,0 EBU

Väri: 30,5 EBC

Humalat: Hallertau Hersbrürucker ja Hallertau Perle

Maltaat: Pilsner-, vehnä- ja münchnermallas

Eräsmies löytyy täältä:
Sähköposti
Instagram
twitter
facebook
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti