20. huhtikuuta 2017

St bernardus pater 6

Trivia: St.Bernard perustettiin 1946, eli aika nopsaan toisen maailman sodan jälkeen. Trappisti
luostari St.Sixtus etsi tuolloin yhteistyökumppaneita kaupallistamaan heidän oluttaan ja paikallinen juustotehdas otti taakan harteilleen ja panimon nimi otti nykyisen muotonsa. Tekivät Trappis olutta vuoteen 1992 nimellä Westvleteren, St.Sixtus tai Sixtus kunnes lisenssi meni vanhaksi. Resepti ja olut pysyi samana mutta nimi jouduttiin vaihtamaan st.bernardiksi.



Väristä huolimatta maku yllättää





Tuoksu&väri: Vaahto muhkea ja tiheä, Väriltään kauniin kastanjaisen pähkinän ruskea, lähes
hajuton vaikka onkin tumma. Flunssa voi kyllä vähän vaatia veroaan tästä että joku parempi nenäinen voi nyt kommentoida sen oikean tuoksun.

Maku: Tummaksi olueksi verrattain kevyt olut ja hiilihappoinen, ei perus luostari olut. Tää munkki on kyllä vääntänyt ihan känässä tätä. Alussa maltaisen makea ja lopussa humalat ei maistu kuin vähäsen,aavistus hiiva mukana. Belgialaiseksi tämä oli omituinen olut.



Olut saa pisteitä 6,5/10, ihan vain siitä syystä että hämmensi ihan urakalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti