23. huhtikuuta 2017

Panimo hiiden Lempo & Kiito

 Triviaa: Hiisi on vuonna 2013 perustettu panimo eli suhteellisen tuore panimo tämäkin. Liikeidea on tehdä oluita mitkä itselle maistuu ja omaperäisiä nämä oluet tuntuvat olevankin. Lainaus hiiden sivuilta: "Olemme oluen harrastajia, joille oluessa tärkeintä ovat maku ja elämyksellisyys. Meille olut on janojuoman tai halvan päihtymyksen lähteen sijaan kokemus – runsasarominen, vivahteikas ja tasapainoinen, kutkuttava aistielämys."

Itse sanan hiisi alkuperä taas on itämerensuomalaisten kansojen alkuperäisuskonnon pyhä kulttipaikka, pyhä lehto ja mahdollisesti myös kalmisto. Hiideksi on myös myöhemmin alettu kutsua kulttipaikalla palvottua henkiolentoa, kalmiston vainajien yhteensulautuneiden henkien muodostamaa kollektiivia

 
LEMPO

Tuoksu & väri: Tuoksu on niin hailakka että en meinaa saada kiinni millään, sitrus ja melooninen
jopa. Väriltään oli vaihteleva koska kahdessa lasissa, toisessa hiivat ja toisessa ei. Joko samea sima väri tai kirkas keltainen, riippuen lasista. Kuplii lasissa kuin skumppa, vaahto onneton ja niukka.

Maku: Kirpeä ja lipeä pesuaine vesi, sanoisin että jopa hyi mutta oisko tässä tavoiteltu sitä raikasta sauna juomaa, oikein kirpeä maku. Sitruunan kuori vahvana tässä. siis sellanen sitrusvissy jotten sanois.kovin hapan ja kuiva olut, onko tää nyt se sour? en löydä mallasta enkä humalaa, appelsiinin kuori kadottaa kaiken alleen, aika dominoiva. Suola kyllä maistuu että sinänäsä uus tuttavuus.

Arvosana 6/10


KIITOTuoksu & väri: Kiito on perin niukka vaahtoinen, tuoksultaan herkullisen makea, aavistus hunajaa ja hienoisesti sen inkiväärinkin löytää, se onkin vaarallinen aines käytettäväksi, voi lähteä lapasesta helposti.


Maku: Maussa välittyy inkiväärimäinen kihelmöinti kielen sivuissa ja jälkimaussa mutta muuten pysyy hienosti piilossä. Hiilihappoinen, kirpeä ja hapan sekä maukkaan katkeroinen. Hyvä hiisi tällä kertaa, tyksin.

Arvosana 8,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti