25. huhtikuuta 2018

Einstök - Islandic Toasted Porter 6%

[English below]
Ensimmäinen koskaan juomani islantilainen olut arviossa tänään. Sen toi minulle vartavasten Saksaan asti islantilainen ystäväni Ægir Rafnsson kun tapasimme Krombacher panimo reissulla.  Lisää on tulossa tuosta reissusta, kunhan saan sen kirjoitettua puhtaaksi. Mitenkään vanhoja panimoita ei Islannista löydy sillä olut oli pannassa vuoteen 1989.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto on paksu ja tekee hauskoja kaksivärisiä saaria oluen pinnalle. Tuoksu on pehmoisan paahteinen tuoden mukanaan tumman suklaan makuja ja kahvimaisia elementtejä. Väriltään lämpitunkeutumaton musta vähän niin kuin sää Islannissa muutenkin.

Maku:
Alussa hiilihapot tuntuivat ottavan vahvasti kieleen mutta tarkemmassa maistelussa eivät sitten kuitenkaan olleet mitenkään ylitse pursuavat. Maussa on maltaat esillä niin kuin tyyliin kuuluukin. Tästä tulee mieleen saaristolaisleipä ja paahteisuus on melkoisen voimakas, kiitos chocolate maltaiden. Aavistuksen ohueksi jää runko ja olisi voinut kaivata hiukan makeuttakin. Humalointi on hiukan yrttinen ja jopa puun makuinen vaikka tammilastuja ei olekaan käytetty mausteena, kahvia tosin on ripsautettu. Jälkimaussa tulee suuhun todella pitkäkestoisesti ja vahvasti suklaa, sanoisin että paljon hauskempi vaihtoehto juoda tämä kuin syödä fazerin sininen.

Paahteinen kuiva porter, jossa on vähän sellaista nokipannukahvi meininkiä ja nuotion savuisuutta.


Arvosana: 8½/10

First icelandic beer i have ever tasted is on rewiew on today. My friend Ægir Rafnsson have brought it to me all over to German where we was having Krombacher brewery tour, more information about the trip when ill finish writing my report. There ain't much old brewerys on Iceland becouse beer was basically banned until year 1989.

Appearance & Aroma:
Foaming is thick and it's make little two-coloured islands at top of beer. Aroma is softly roasted witch brings dark chocolate and coffee elements on nose. Color is impenetrable black, just like weather in Iceland anyway.

Taste:
At first carbonation feeled bit harsh on tip of tongue but in the end it wasn't that bad after all. In taste malts are on stage like it should in that style. Taste kinda reminds me about archipelago bread and roasting level is kind a powerfull, thanks all about chocolate malts. Body is little too thin and it could have used some sweetness also. Hopping is little herbal and there is some wooden taste even if there is no woodchippes used on seasoning, there is coffee though. Aftertaste is really long lasting and taste like chocolate, i would say it is far more pleasant to drink this that eat Fazer blue chocolate.

Roasted dry porter, witch have some black pot openfire coffee taste and campfire smoke in it.

Rating: 8½/10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti