30. joulukuuta 2018

Maistila - Rasputitsa Imperial Stout 10,9%

Maistila tekee depyytin eräsmiehen sivuilla ja spoilaan että kovan tulemisen tekeekin! Maistilan panimo muuten löytyy oulusta joten kannattaa piipahtaa myymälässä joka on auki Ma–Pe: 10–18 ja La: 12–16  Myymälä on avoinna käytännössä aina, kun verstaalla hääräillään. Eli jos aidassa on esillä "Auki" -kyltti, niin puskekaa sisälle!

Ulkonäkö & Tuoksu
Vaahto oli todella hauska, sellainen hitaasti mutta varmasti korkeaksi pulppuava. Vaahdosta tuli todella paksu, tiheä ja pysyvä, mikä ei ole aina sanottua näin vahvoissa oluissa. Hyvin tehty maistila! Tuoksussa on vahvasti paahteisuutta muttei palaneisuutta, vehnäkin tulee esille erillisenä. Tuokussa on mukana myös suklaata ja kahvia, ripaus sitruunaa myös. Väritykseltään olut varsin musta mutta vaalean ruskea vaahto tuo kivaa kontrastia.

Maku:
Suutuntuma on siirappia eli siis melkoisen paksua ja varsin pehmoisaa, sitä vehnää on laitettu mukaan sitten ihan tosissaan. Hiilihappoja tässä on hillitysti mikä on ihan ymmärrettävää. Sulatettua suklaata pyörii kielen päällä pitkän aikaa ja paahteisuus on suorastaan intensiivistä. Tummatalous suklaa ei riitä kuvaamaan tätä, ehkä jokin sota-ajan todella tumma suklaa minkä energia piti joukot pystyssä. Loppuun tulee vielä kahvitauko, oikein mokkainen on makumaailma. Lopussa on hiukan sitruunaisuutta yrtein ja salmiakkisin vivahtein, maku viipyilee suussa melkoisen tovin johtuen tammilastuista jotka tuo tähän sellaista tynnyrikypsytettyä tuntumaa.

Yksi parhaista imperial stouteista mitä olen kuunaan maistanut...ihan saatanan kova! Plus lasi on hieno logoineen päivineen.

Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti