29. tammikuuta 2019

Pyynikin - Winter Savulager 5%

Pyynikki pyöräytti kasan oluita markkinoille, 4 uuttuutta tuli yhtenäisin kuosin rytinällä kaupan hyllyille. Minäkin muiden blogaajien ohessa sain näytepaketin vaikka näiden piti tulla jo syyskuun alussa ja niiden piti alunperin olla kompensaatio pilaantuneiden oluiden bongaamisesta mitkä johtuivat sentrifugi ongelmista, oluen ongelmat totesi viimevuoden puolella useampikin ihminen. Nyt kaupoissa ei pitäisi flättiä olutta tulla vastaan ja saadaan nauttia tasaisesta pyynikin kyydistä.

Lager on armoa antamaton tyyli ja savun sotkeminen siihen on aina riski bussiness. Näinköhän on tasapainoinen olut hienolla savulla niin kuin etiketti lupaa vai yltiösavuinen makupommi. Maistossa siis Pyynikin sesonki olut: Winter lager - Hento savulager 5%

Ulkonäkö & Tuoksu:
Etiketti kertoo että hennosti savuinen ruokaolut, minun nenä taas kertoo että ihan överisti savustettu. Olueen saadaan sormen levyinen vaahto joka ei kestä sitten yhtään, sihisee kyllä siihen malliin että hapotusta tulen löytämään. Väriltään ihan kivan klassisen kultainen. Tuoksussa vahvasti turpeista savua ja muutapa siitä ei sitten löydykään. 

Maku:
Savuisuus huuhdeltiin pois rommilla.
Hento savuisuus on melkoinen aliarviointi, tämähän on vallan savuinen. Rungoltaan varsin kevyehkö ja hyvin hiilihapotettu. Maltaat ovat sellaisen kepeän keksiset mutta maku, se on kyllä jotain aivan uskomatonta. Tälläistä savuisuutta en ole nähnyt sitten Laphroaig viskin, mikä sivu huomautuksena on ihan hyvä viski. Maussa on hennosti makeutta ja vihanneksisuutta mutta savuisuus on se juttu, palvikinkku on makuna ehkä kuvaavin. Katkerointi on todella kepeä ja lähes olematon, Ibuksi veikkaisin sellaista 10.

Tämä turpeinen savuisuus tulee jakamaan ihmiset kahtia. Ei minusta järin balanssissa ole makumaailma mutta jos savuisuutta on lähdetty tavoittelemaan ajatuksella parempi överi kuin vajari niin siinä on kyllä onnistuttu.

Tästä sai kyllä hyvin herran pelkoa oman vehnäsavuoluen tekemiseen, jokanyt pulputtaa iloisesti käymisastiassa. Itsellä tosin etuna on pintahiivan makumaailma mutta humalointi on silti yhtä kevyttä kuin tässä lagerissa, lähdin siis varovaisella savulla liikenteeseen.

Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti