7. huhtikuuta 2019

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas - Kukko Red Ale 5%

Uuuh Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko Red Ale kiehtoo kovasti sillä voittihan Laitilan panimo kultaa Helsinki Beer Festivaleilla Kukko Pilssillä ja aiempi kokemuskin on osoittanut että Laitilan tuotteisiin voi luottaa aina. Red Alea ei hirveästi markkinoilla ole, kovasti olen kuullut ihmisten sanovan että eivät saa tyylistä juurikaan mitään irti. Minusta tämän tyylin hienous on juuri siinä että kaikesta pinnallisesta tylsyydestään huolimatta on siellä aina yllättäviäkin elementtejä, ne vain pitää osata kaivaa esiin.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Hyvin muodostuva ja kestävä vaahto nousee lasiin kaadettaessa. Olut jää kuplahtelemaan lasiin
laiskanoloisesti mikä oikein kiljuu paksua mallaspohjaa ja raikasta makua. Väritykseltään kuparista hiukan sinne meripihkaan vivahtava. Tuoksussa todella maukkaasti karamellisoitua mallasta ja sokerista paahteisuutta. Lempeä yrttisyys taputtelee tuoksun maaliin, aivan mahtavaa.

Maku:
Suutuntumaltaan varsin pehmeää kastia, hiilihapotus on raikkaasti toteutettu. Tiukka maltaisuus ottaa heti syleilyynsä ja sanoo jotta morjens! Kevyttä pähkinäisyyttä, paahteista paahtoleipää, hiukan hedelmää kylkeen, siitä on aamupalaolut tehty. Katkerointi on kevyttä mutta ei kuitenkaan mitätöntä, sellainen perus rapsakka mutta ei jää kuitenkaan suuhun pyörimään. Humalointi on sitruksista, ruohoista, pähkinäistä ja hiukan pihkaista sekä yrttistä.

Yllättävän monipuolisella maulla varustettu tasapainoinen perusolut. Eräsmies ottaa tämän justiinsa vakituisesti sauna ja ruokaolueksi.

Maltaat: Pilsner, Carared, Red ale, Paahdettu ohra
Humalat: Target & Goldings
EBC: 35
EBU: 25
KV: 12,3%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti