14. elokuuta 2019

Adnams - Tally-Ho Dark Ale 7,2%


Syksy tulee ja kohtahan se on jo joulu, voidaan alkaa perata innolla sesonkioluita!
Brittiläisen Adnamsin Tally-Ho on itselle uusi tapaus ja on kuulema tehty jo vuodesta 1880. Olutta on aina rajoitettu erä ja tätä tehdään kerran vuodessa syyskuussa. Klassinen jouluolut ja jokaisena vuonna on resepti erilainen, tämä oli 2016 versio. Barleywineksi jossain tyyliä väitettään mutta en nyt noilla prosenteilla lähtisi keulimaan.

Ulkonäkö & Tuoksu
Todella tumman ruskea olut mutta varsin niukka vaahto, jotenkin frappe-kahvin tapainen. Tuoksu on todella monipuolinen, toffeeta, keksiä ja niiden mukana paahdettua kahvia jonka seassa suklaata. Kaiken tämän överin tuoksu kattauksen alta löytyy myös kasa hedelmiä, mikä tuo tähän vähän mukavaa vaihtelua.

Maku:
Keskivertoisesti hiilihappoja joiden saattelemana suuhun tulee paahteisen maltaan maku. Katkerointi menee yrttiseksi sekä havuiseksi, jälkimaku taasen menee mausteiseksi aivan kuin katajanmarjat jonka seassa olisi lakritsia.

Oluen profiili on vahvasti makea mutta pienimuotoinen savuisuus sekä palaneet maltaat katkaisee kivasti imelyyttä, joskin rusinaa ja karamellia silti piisaa. Selkeästi jotain puusta lähtöisin olevaa makua jonka veikkaisin tulevan tynnyrikypsytyksestä.

Yhteenvetona oikein monipuolinen talviolut rusinoineen päivineen. Suutuntuma ei järin paksu kuitenkaan ole ja alkoholi tulee läpi lämmetessä, eli hienoista ontumista muuten maukkaassa oluessa.

Maltaat: Pale Ale, Crystal, Brown
Muuta: Kuva kadonnut bittiavaruuteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti