18. lokakuuta 2019

Kiuchi brewery - hitachino nest 7%

Japani on kummallisuuksien maa, siellä sykitään oravanpyörässä kuin viimeistä päivää tehden ympäripyöreää päivää ja toisaalta taas hiimaillaan diipeissä zen meiningeissä haravoiden kivipuutarhoja ja bonzai-puita hoitaessa. Japanilaisista sen verran on perillä että siellä tehdään asiat vimpan päälle ja enpä tiedä kauhean montaa huonoa japanilaista brändlä. Japanilaiset oluet taasen on täysin tuntemattomia kaikinpuolin joten ammatillisesta mielenkiinnosta otin alkosta oluen maistoon. Pitkän matkaa on olut matkustanut päästäkseen suomeen joten oluen kunto kiinnostaa kovasti ja varsinkin maku.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Meinasi olut vaahdota pullosta vähän ulos, piti hörppiä vaahtoa äkkiväkkiä ettei valu parketille. Alkoholi maistui vahvasti vaahdossa, mikä pistikin miettimään että mitkä prossat tässä on? Huh 7% punariisi alelle, pelottaa jo valmiiksi maun puolesta.

Tuoksu on aika hedelmäinen mutta enemmän marjat puskee läpi, mansikka, appelsiinia ja päärynää. Kaiken marjaisuuden seasta saadaan myäs hienoinen viinaksisuus tuoksumaan. Aikamoinen tuoksu kattaus mutta ei varsinaisesti yllätä nippon tuotokseksi.

Kivan punertava olut, onkohan punariisi oikesti noin paljon väriä irroittava vai onko tässä kikkailtu jotain muuta?

Ulkonäkö & Tuoksu:
Suutuntuma yllättävän ohut näille prosenteille, liekö lisätty sokeria, katsoisin etiketistä mutta japani heikohkoa. Vahvasti hiilihapotettu mikä ohentaa suutuntumaa entisestään. Marjainen maku jatkuu jo tuoksun viitoittamalla tiellä, oikein herukkainen tapaus. Maltaat on vahvasti läsnä myös, tai siis riisit. maistuvat yksipuolisena karamellisuutena lähinnä. Valitettavasti myös viina on supervahvana tässä. Loppua kohden saadaan mukaan myös luumuja ja rusinaa, jotain trappismaista menoa, voisi olla parempi vuoden päästä.


Oudolla tavalla kiehtova mutta viina on vaan liikaa.

SRM: 7
IBU: 17
Humalat: Chinook
Maltaat: Lager, Punariisi, Ohra hiutaleet
Tyyli: Riisiolut
Mistä: Alko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti