20. heinäkuuta 2020

Sikareita ja olutta, komisaario Palmu - Cigar City Brewingin - Moduro Brown Ale 5,5%


Alkosta löytyi olutta suoraan aurinkorannoilta, Floridan Tamba Baystä. Maistelussa Cigar City Brewingin - Moduro Brown Ale, nimestä päätellen olisi veikannut kaupungiksi Chicagoa mutta vikaan meni sekin arvaus, kaipa tuolla sitten väännetään enemmänkin kessua, itse en ole tupakkamiehiä. Brown Ale taas sattui käteen siitä syystä että kunnollisia tai edes huonoja browneja on harmillisen vähän valikoimissa.

Itselle tämä on kyseisen panimon neitsytolut vaikka panimo onkin ollut toiminnassa jo vuodesta 2007 asti, ilmeisesti kuitenkin kohtalaista menestystä nauttinut panimo ja nyt iloksemme saa myös alkon valikoimista.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Hiukan samea ja todella tumman ruskea olut, mielleyhtymä sikariin on valmis. Vaahtohan tässä ei kyllä kestänyt sitten yhtään vaikka kaadoin reippaasti ja lasikin oli puhdas. Maltaat on kyllä tuoksumaailmassa jopa uhkeasti esillä ja leipäisää paahteisuutta annellaan oikein olan takaa. Toffeisuutta ja selkeää pähkinäisyyttä on ilmassa, jotenkin imelän paahdetun sokerin tuoksuakin on ilmassa. Tuoksu on kyllä ihan kultaa jos halutaan korostaa mallasta, näin limppuisaa olutta en ole tuoksutellut hetkeen.
Maku
Suutuntuma on keskipaksua kastia vaikka alussa tuntuikin jotenkin painostavan tukevalta, hiilihapotus kuitenkin kevensi meininkiä melkoisesti. Imelää sokerisuutta siirappi vivahteella on paljon ilmassa ja se kantaa pitkälle jälkimakuun. Humalointi tupsahtaa makuun kevyen sitruksisena, jotenkin se riitelee vähän liian paljon tuon maltaisuuden kanssa vaikkakin keventää kyllä makumaailmaa. Englantilainen yrttisyyskin nostaa päätään kevyen pippurisuuden kautta tasoittaen sitrus humaloinnin alku maininkeja. Maltaiden tuoma toffeisuus korostuu mukavasti aina maun loppupuolella ja on siinä selkeää kahvin paahtoakin mukana. Katkeruus on selkesti kovempi kuin monessa kilpailijassaan mutta ei ylitsepuskevan häiritsevä, sanoisin että se tuo sopivaa ryhtiä.

Jos joku sanoo että Brown alet on tylsiä, niin se valehtelee, tässä oli viljalti vaihtelua kokeneemmallekin maistelijalle. Sanoisin että yksi parhaimpia Brown Aleja mitä olen maistanut.

EBU: 15
Kantavierre 13,9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti