15. joulukuuta 2020

Maku brewing - West Coast IPA 6%

Posti-pate toi olutta, jännästi klo 20:45, liekö paketteja vähän rästissä mutta harvoin noin myöhään toimittavat.

Maku brewingin lähettämästä korruptiopaketista paljastui vaikka mitä, taitaapa vielä kaikki olla sellaisia mitä en ole maistanutkaan ja ne paljastettaan sitten myöhemmin. Nyt isketään lasiin West Coast IPA.

Ulkonäkö & tuoksu:
Hyvät vaahdot ainakin sai aikaiseksi, uhkea kukka ja berliinin pitsiä muodostui todella mainiosti lasiin. Hiukan hazy olemus johtuen suodattamattomuudesta ja väriltään oikein mainion kullan keltainen.

Tuoksussa todella pehmeää hedelmäistä menoa, ananas greippi yhdistelmä ottaa hyvin skenen haltuun. Loppu tuoksuttelussa päästään hiukan havuisiinkin meininkeihin.

THE MAKU:
Suutuntuma on pehmeä jota korostaa hiukan keskivertoa alhaisemmat hiilarit, tai sitten vaan väljähdytin oluen kuvaillessani. Makean puolelle menevä olut joka kyllä käy näinkin hedelmäisellä humaloinnilla varustetulle oluelle. Greippia ja sitrusta löytyy mutta se ei pure äkäisesti vaan suorastaan hellästi.

Maltaisuutta ei ole unohdettu, pale ja karamellimaltaat (jes tunnistin kummatkin lunttaamatta) maistuvat selkästi omana kokonaisuutenaan eikä humalat niitä saa pyyhittyä pois.

Todella hyvä ja tasapainoinen IPA 👌

Tässä on kyllä enemmän sellaista pehmeää menoa kuin rouheaa west coastia, todella kova olut silti.

Maltaat: Pale Ale, Cara Pale

Humalat: Cascade, Chinook, Amarillo, Columbus, Citra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti