4. toukokuuta 2017

Marsalkka vaalea, Saimaan juomatehdas

Triviaa: Munchener mallas on klassikko Saksalainen mallastyyppi, joka soveltuu erinomaisesti tummien lagerien ja bock oluiden valmistukseen. Mallas on paahdettu korkeammissa lämpötiloissa. Mäskäytyvyys itsessään on heikompi, kuin esim Pilsner maltaalla. Makumaailma on ennen kaikkea maltainen ja täyteläinen

Ulkonäkö: Vaahto oli kookas mutta mie aina lorotankin keskelle lasia että saan aromit irti. Tuoksu on ensimmäisenä hiivainen mikä on hassua vaalealle lagerille toisena sitten tulee pieni paahdetun sokerin aromi. Tätäkin väitetään kullankeltaiseksi kuin marsalkka vahvaakin ja metsään menee vieläkin, ruskean ja oranssin puolelle tämä siitä keltaisesta kallistuu mutta parempi väri tämä minusta on kuin pissi.

Maku: Aivan ensimmäisenä paukahti vetisyys ja sitten nuijalla kopautti joku humalista mitä en saa nyt kiinni millään. Hirmuisen kevyt olut ja olisin itse ehkä uskaltanut vähän reillummin mallastaa mutta olisiko sitten mennyt marsalkka vahvan reviirille. Kohtalaisen hapoton mutta minkä raikkaudessa menettää sen yleensä maussa saa takaisin ja nyt humalien makuun saa rauhassa keskittyä ja maku jääkin suuhun hyväksi aikaa. Katkerot ovat mietoa keskitasoa eli ihan aloittelijakin näistä nauttii varmasti.

Antaisin tälle 7,5/10, perus bisse ei yllätyksiä.

Tekniset tiedot:
Alkoholia 5,2 %
Väri 15,2 EBC
Katkerot 27,8 EBU
Kantavierre 12,2° P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti