17. kesäkuuta 2017

Nokian panimo - Ginger 25

Triviaa: Tällä kertaa mukiin tupsahti Nokian panimon keisari ginger 25 mikä on 25-vuotisen nokian panimon
juhlaolut.

Inkivääriä käytetään myös luontaislääkinnässä. Inkivääriteellä hoidetaan niin vilustumista kuin vatsavaivojakin. Yksi syy tähän lienee se, että inkiväärin nauttiminen lisää syljen eritystä, mikä taas helpottaa nielemistä. Sitä on käytetty myös pahoinvoinnin estämiseen niin merimatkojen kuin raskaudenkin aikana. Inkiväärillä voi hoitaa myös ummetusta. Inkivääripohjaisia ravintolisiä ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.[3] Inkivääriuutteita käytetään myös reumaattisten sairauksien yhteydessä kipua lievittämään ja edistämään nivelten notkeutta.

Ulkonäkö:
Väri on tumman oranssinen jopa kuparinen ja lasin sisällä näkyy utuisena rihmastona käymistuotteiden jäämistöt, oiskohan jopa jotain appelsiinistä jäänyttä. Kroteskisti ilmaistu mutta ulkonäöltään kaunis ja erilainen. Vaahto oli runsas ja kermainen mutta pettymyksekseni katosi nopeasti mutta eipä hättää, aromit jäi! Siinä tuoksuukin inkivääri ja sitruuna, oikein syksyinen flunssa juoma siis, oluttahan otetaankin vain terveydellisistä syistä lääkkeeksi.

Maku:
Huolestuneen otin ensimmäisen huikan sillä inkivääri osaa olla oikeasti todella vaarallinen mausteena, ainakin emännän tekemään teehen ei tartte paljoa inkivääriä tupsahtaa kun polttelee suussa. Helpotuksekseni ei inkivääriä ole yltiöpäisesti vaikka se peittääkin oikeastaan kaikki muut maut alleen joskin jälkimausta vielä maltaat löytää. Onneksi Japanilaisen Sorachi-Ace humalan taustalta löytää myös ja Japanistahan ei tunnetusti tule mitään huonoa tai puolittain tehtyä. 

Olut itsessään on varsin toimiva joskin kaikki ei inkivääristä välttämättä pidä, oiskohan tulevaisuuden juttu jokin piparjuuri,

Anyway pisteeksi annan 8/10 koska onhan tämä runsas olut, ei vetisyyttä missään.

Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti