6. helmikuuta 2019

Maistila - Mango Tango Sour 4,8%

Maistilan maistiaisia tutkitaan jälleen, tällä kertaa paneudutaan sour tyylin pariin mikä on itselle vielä vähän sellainen uusi maailma. Jos Columbus uskalsi lähteä tutkimaan toiselle puolen maapalloa niin kyllä minäkin tämän kunnialla juon!

Hapanoluet ovat olleet nyt jokusen vuoden nousevassa trendissä ja tiedä vaikka IPA:n syrjäyttäisi marketeissa. Tämä  olisi kyllä ihan hyvä sillä toisin kuin IPA, sour toimii maitokauppavahvuisena. Pienpanimot toisensa perään puskevat nyt soureja markkinoille joten valikoimaa tulee jatkossa olemaan entistäkin enemmän mikä on ihan positiivista. Tämä olut tyylinä voi olla hiukan yllättävä aloittelijalle ja ken junnu sellaisen juoksukaljaksi erehtyy ottamaan tulee yllättymään kovasti.

Ulkonäkö & Tuoksu:

Vaahto oli niukka puolen sentin tuhaus, en kyllä osaa sanoa miten yleistä tämä sourien parissa on. Tuoksussa tietää hapanta saavansa! Oikein vahvasti sitruunainen ja myös mangoinen, oluen nimi ei ole harhaanjohtava vaan todella osuva. Helposti tästä löytää myös muitakin kirpeitä tuoksuja kuten herukkaa ja karviaista. Olemukseltaan suodattamattoman vaalean keltainen.

Maku:
Suutuntuma on kevyt ja maku on muikea, huikea ja kaikin puolin mukiin menevä. Ihan juotava sourhan tämä! Hiilihapotus on raikaasti toteutettu ja maussa on vahvasti mangoa, mutta vahvin on kuitenkin sitruunanmehu. Maltaiden makua en kyllä alta löydä sattuneesta syystä, humala kuitenkin on poimittavissa hentoisena katkeruutena sekä yrtteinä. Jälkimaku on viipyileväja vallan pitkäkestoinen.

Terhakka sour hedelmäisellä otteella, kylläpä tätä kesällä ostan toisenkin kerran.

Mistä: Saatu panimolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti