20. joulukuuta 2019

Panimo Honkavuori - Joulun Taiga Porter 5,2%

Hyvää joulunodotusta kaikille tasapuolisesti! Jouluoluihin en yleensä ole mielelläni lähtenyt mutta paikallisen Honkavuoren Panimon Joulun Taiga Porterissa ei näyttänyt olevan mitään maustehässäköitä mukana joten se lähti koriin samoin tein. Ostopäätökseen myös vaikutti paikallisuus, hiilineutraalius ja metson kuva etiketissä.

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto nousee hillitysti ja uljaasti lasissa jääden vaalean ruskeaksi tiukaksi vaahtokukaksi. Väritykseltään tummaa mahonkia ja ei partikkeleita lillumassa oluessa. Tuoksu vahvan paahteinen ja maitosuklaiset elementit ovat hyvin esillä. Humalointi erottuu sitruksen tuoksuna joka sopii yllättävän hyvin tuohon suklaaseen, olisikohan siinä seuraava fazerin hittimaku. Hedelmäisyyttä on muutenkin esillä mutta jää vähän tuon sitruunan varjoon, aavistus rusinaa sieltä kyllä jouluisesti kurkkii.

Maku:
Suutuntuma on hiukan keskipaksun alapuolella, hiilihapotus on maltillista. Maku on vahvasti maltainen ja paahteinen muttei palaneen puolelle mene ollenkaan. Hiukan makeaksi käytetyn oluen ja humalien katkera karvaus käy hyvin tähän paahteiseen makumaailmaan. Jälkimaku on raikaan sitruksinen kera hienoisen pihkaisuuden joka jatkuu jälkimaussa kohtuullisen pitkäkestoisena kahvin aromina.

Todella hyvä ja kevyt porter ruokapöytään keveytensä puolesta, sinappi huntuisen kinkun kaveriksi ja lanttulaatikon aisapariksi. Antakaa mahdollisuus myös makeille jouluruoille, piparit, imelletyt laatikot etc etc.

Panimo: Panimo Honkavuori
Tyyli: Porter
Maltaat: Ohra- ja vehnämallas
Alkoholi: 5,2 %
Muuta: Siirappia, ei eläinperäisiä ainesosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti