1. tammikuuta 2020

Tuju - Hopitinen illuusio Session IPA 4,9%


Ystävät tupsahtivat kylään juhlimaan uuttavuotta ja toivat Lappeenrannasta tuliaisia Panimoyhtiö Tujun oluiden muodossa, sieltä sain hoptisen illuusion ja berliinerin munkin, joista nyt maistellaan ensimmäinen joka myös on vuoden ensimmäinen olut. Suhteellisen tuore panimo kyseessä sillä perustettu vuonna 2015. Ainakin tämä ensimmäinen olut oli vahvaa suorittamista joten odotan innolla myös seuraavaa.

Panimon kuvaus:
”Vaalea mallaspohja kohtaa hedelmäisen humaloinnin sekä IPA:n katkeruuden tässä helposti lähestyttävässä session IPA:ssa

Pahaenteinen taikuri saapui lavalle käsissään kani ja kortit. Yleisö pidätteli hengitystään taikurin sauvan heiluessa katsojien silmien edessä. Taikasanat "Citra, Mosaic ja Columbus" humalluttivat täyden salin katsojat ennenkokemattomaan illuusioon, josta ei olisi paluuta.”


Ulkonäkö & Tuoksu:
TujuTuoksuu oikein makoisalle eksoottisten hedelmien pyreelle, mango ja papaija leikkivät käsikädessä raikkaiden sitrushedelmien kera joista lime on eniten esillä. Vaahtokin pysyy tiukasti tiiviinä massana oluen päällä ja jättää menessään niin paksut pitsit että niillä voisi kuoruttaa vaikka kakun. Ulkonäkö ei ole erityisen nätti vaan mennään hiukan vaalean ruskeaan sävyyn missä hiiva partikkelit tanssahtelevat iloisesti. Tämä ei ole vika vaan kuuluu asiaan, ulkonäköä voi toki parantaa viilentämällä olutta reilusti ja kaatamalla varovasti ettei hiivat päädy mukaan.

Maku:
Suutuntuma on yllättävänkin pehmeä ja kermainenkin jopa, hiilihappojen raikkauskaan ei saa tunnetta vietyä pois vaan tuntuu suorastaan tukevan sitä saaden kermaisesta tuntumasta kuohkean. Humaloita on runsaasti ja hedelmäisyys suorastaan pompsahtaa silmille, mangoinen maku ei ole kuitenkaan imelä vaan ryhdikäs kun sen yhdistää havuiseen katkeruuteen. Katkeruus on muuten verrattain miedolla tasolla joten tässä on mainio olut IPA tyyliin tutustuville. Jälkimaku ei ole erityisen pitkä mikä päästää maltaat hienosti esille loppua kohden, makeaa karamellisuutta kera hattaramaisen sokerisuuden. Hiiva maistuu oluessa myös selkästi mutta jos sen jättää kaatamatta lasiin niin sittenhän siitäkin pääsee, toisaalta ei se itselle koskaan paha maku ole ollut.

Tasapainoinen IPA ja omalla kaatamisella saa vaikutettua kokemukseen.

Humalat: Simcoe, Citra Chinook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti