15. tammikuuta 2020

Olaf brewing & mikkeler - party like it's 1475 pils 4,9%

Huh 12 tunnin työputki takana remontoinnin merkeissä, sanoisin että olut maistuu. Kävin paikallisessa citymarketissa ja löysin sieltä olaf brewingin eli entisen mustanvirranpanimon ja mikkellerin yhteistyöoluen hyllystä. Pakkohan se oli maistoon ottaa koska suhteellisen lähiolutta ja mikkellerin tuotokset kiinnostaa aina. Party Like It’s 1475 Pils juhlistaa tanskalaisten ja suomalaisten yhteistyötä Olavinlinnan rakentamisessa, päälinnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1475.


Ulkonäkö tuoksu:
Vaahto on korkea ja suhteellisen kestävä. Täysin virheettömän kirkas ja kullankeltainen olut. Pitsiä jää lasiin vallan kiitettävästi. Tuoksu on vahvasti viljainen ja hiukan kukkaisen hunajainenkin, aavistus kuivaa mausteyrttisyyttä piipahtaa lopussa.

Maku:
Suutuntuma on keskipaksu ja hiilihapotus on raikkasti toteutettu. Maussa on paksulti viljaisuutta ja paahtoleipää. Humalointi on yrttinen, ruohoinen ja hiukan pippurinenkin, jälkimaku jatkuu kuivakkaan kitkeränä pitkän aikaa. Katkeruus on miellyttävän korkea mutta menemättä kuitenkaan överin puolelle.

Mainio perusvarma pils

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti