Tästä panimosta tulee ulos mitä mainioimpia oluita aina Salvator doppelbockista hefeweiseniin. Hefeweisen itsessään on vaalea suodattamaton saksalainen vehnäolut, erikoisuutena siinä on yleensä hiukan banaaninen ja neilikkainenkin tuoksu joka tulee pelkästään hiivasta. Hiivasta puheenollen siitä juontaa myös tyylin nimi sillä hefe tarkoittaa hiivaa ja weizen vehnää. Tämä on myös yksi niistä harvoista oluista joihin hiiva kuuluu pyöräyttää mukaan pullon pohjalta. Siinäpä knoppitietoa mutta veikkaanpa että ne harrastajat jotka näille sivuille eksyy tietävät nämä jo, mutta uusille, tervetuloa!
Ulkonäkö & Tuoksu:

Maku:
Suutuntuma on vahvasta hiilihapotuksesta huolimatta pehmeä, hiilihapotusta saa pienemmäksi oluen reippaammin kaatamalla mutta se vaatii vähän erikoista kaatotyyliä että olut ei kuohu ulos lasista. Viljaisuus on vahvasti esillä ja happamuus muistuttaa hiukan piimästäkin irtoavia makuja. Hiukan makea olut muttei liikaa ollenkaan vaikka banaania on maussakin havaittavissa. Yrttiset, hiukan neilikkaiset humaloinnin yhdessä sitruksen kanssa katkaisevat makean kikkailut heti alkuunsa. Makeus tulee silti takaisin jälkimaussa ja yrttisyys kasvaa hauskasti alkoholin haihtuessa nielussa. Yksi parhaimpia marketti vehniä.
Makeuden ja happamuuden liitto on mainio. Vahva suorittaja vehnäoluiden sarjassa, Ayinger ja Weihenstephaner itsellä vie vielä voiton.
Paritus suositus: Castello Blue Cheese, kermaisuus nousee potenssiin x.
IBU: 14
Humalat: Herkules
Maltaat: Vaalea vehnämallas, tumma vehnämallas, pilsner ja munichmallas
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti