6. huhtikuuta 2020

Sinebrychoff - Karhu Vehnäolut 5%

Karhun brändi yrittää kunnostautua tällä kertaa vehnäoluen muodossa. Saunaolut osoittautui vähän pettymykseksi niin jospa tämä parantaisi tilannetta, vehnäoluen kanssahan ei voi epäonnistua, eihän? Jännä tietysti lähteä tekemään saksalaistyyppistä olutta tsekkihumalilla mutta valintahan se tuokin, ei ne huonoja ole mutta sopiiko tähän?

Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto nousu uljaasti, näyttää tiiviin kermaiselta, aivan kuin viime kerralla arvosteltu Paulaneri vehnäolut jonka arvion voit lukea tästä. Vaahto ei kyllä kestänyt niin pitkään kuin kilpailijassaan. Tuoksu ihan älyttömän banaaniselle, nyt on käymisaromit saatu hyvin talteen. Tuttu vehnien happamuus tuoksuu myös, hyvin lähellä ollaan samoja tuoksuja kuin paulanerinkin kanssa mutta samaa yrttistä viljaisuutta ei saada aikaiseksi.


KarhuMaku:
No tässä suutuntumassa sitten kyykähtää Paulaneriin verrattuna pahemman kerran, vallan vetinen on meininki. Hiilihapotus on korkea ja ihan hyvällä mallilla. Hentoinen metallisuus tulee happamuuden mukana, tässä ilmeisesti rungon ohuus kostautuu. Banaani pääsee hiukan myös makuunkin tällä kertaa. Humalointi on ruohoista sekä yrttistä, katkerointi tuntuu yllättävän kovaltakin vaikka IBU arvo ei kauhean kova olekaan ja kirpeä happamuuden tuoma sitruksisuus on aika yliampuvaa.

Valju vehnä, janon sammutukseen. Maista mieluumin Honkavuoren Valo tahi Heili, arviot molemmista löytyy tästä.

Maltaat: Vehnä sekä ohramallas.
Humalat: Saaz
Kantavierre: 11,6 %Plato
Väri: 10 EBC
Katkerot: 13 EBU
Panimo: Sinebrychoff

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti