18. lokakuuta 2020

Nokian Panimo toivottaa hyvää talvea uudistetulla talvioluellaan.

Nokian Panimo - Keisari Talviolut 5,5%


Syksy! Saa luvan loppuakin, pihassa on nimittäin lähemmäs 20 koivua ja roskaa riittää. Haravoinnin lomassa nappasin maistoon Nokian panimon korruptiopaketissa saapuneen talviolut uutuuden, kyllä kuulit oikein uutuuden, tämä ei nimittäin ole sama versio kuin aiempi talviolut nimellä liikkunut olut. 

Tälläinen radikaali reseptimuutos on vähän ikävä esimerkiksi Untappedia, Pint pleasea ja muita arviointisivustoja ajatellen kun nimen alla on nyt aivan uusi olut.

Saatekirjeessä mainittiin että nykyisen oluen pohjana on Munchener Strong joka poistui valikoimista aikapäiviä sitten. Katkeroita oluessa sanotaan piisaavan mummoille sekä jonneille.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Vaahto muodostuu ihan kohtalaiseksi, tiivis ja kermainen paketti. Tuoksuu hyvin vahvasti maltaalle, Paahtoa löytyy pienen kahvilan verran, vähän imelällekin ja siirappisellekin meinaa tuoksu puoli lähteä keulimaan. Hedelmäisyyttäkin tuoksussa löytyy aika runsaasti mikä tekee tästä hiukan omituisen kombinaation. Kirkas ja kaunis kuparinen sävy kyllä miellyttää silmää.

Maku
Munchener meininki on kyllä selkeästi esillä vaikka en olisikaan luntannut saatekirjettä. Tummaa mallasta, hiukan karamellisuutta, sokeria ja siirappia, siitä on tämä olut tehty. Makea viipyilevä ja pehmeä jälkimaku on kyllä varsin miellyttävä. Humaloinnissa aavistus yrttisyyttä ja vähän pippuriakin. Suutuntuma kohtuullisen pehmeä vaikka happoja löytyy. 

Herkästi katkeroitu mallasvoittoinen juoma, ei tää nyt paska ole ollenkaan, ei tunkkaisuutts eikä muutakaan outoa.

EBC: 35
IBU: 25
KV: 12,8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti