26. lokakuuta 2020

Laitilan wirvoitusjuomatehdas - Altbier 5%

Laitilan Jouluolut is out! Hyvät tuomaat 2019 Maariana Nelimarkka ja Jussi Rokka kävivät panemassa Laitilan virvoitusjuomatehtaalla oluen jota harvoin saa mistään, altbieriä. Oman altbier kokemukseni olen käynyt hakemassa suoraan lähteeltä eli sen synnyin seuduilta Düsseldorfissa, nautiskelin siellä niin monta erilaista alttia kuin vain pystyin.

Olutta kävin nauttimassa samalla reissulla kun piipahdin Krombacherin tehtaalla tutkimassa paikkoja, jutun siitä reissusta voi lukea tästä!


Ulkonäkö & Tuoksu:

Vaahto oli kyllä ihan kämänen mutta syytän huonosti pestyä lasia. Tuoksu on kyllä vahvasti maltainen ja hiukan hedelmäinenkin, aistinko rusinoita? Pähkinöitä ja toffeeta piisaa myös yllättävänkin paljon. Maltaisuus on tummaa meininkiä, se hiukan vie tuotta raikkaus aspektia mutta juotavuuteen se ei toki vaikuta. Ulkönäöltään kirjas ja todella kauniin mahongin värinen mistä kyllä tulee pojoja.


Maku:

Maku on jotenkin ohut verrattuna esim Schumacherin alttiin. Suutuntuma on hiukan alle keskipaksun, ei sisällä juurikaan hiilihappoja. Maltaisuus on vahvana tässä, paahteisuutta riittää seuraavallekin sukupolvelle, lähinnä kuitenkin pale pohja vinkkaa olemassaolostaan sellaisena vaaleana leipäisyytenä.  Katkeruutta ei älyttömästi ole, juuri ollenkaan, nyt on lähdetty lähinnä aromi puolelle. Humalointi on kevyen yrttistä, lähinnä pippurista. Olut on aavistuksen makea, siis ihan aavistuksen mutta selkeää eroa omiin maistamiini altteihin.

Yllättävän monipuolinen olut, tässä on vähän kaikkea mutta mitään ei ole intensiivisesti. Hauska sinänsä.

Maltaat: Pale Ale, Vehnä, Münchener, Carared, Carafa III 
Humalat: Magnum, Perle, Hersbrücker.
EBU: 28
EBC: 39
KV% 12,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti