25. marraskuuta 2020

Alkoholillinen joulu on peruttu! Testissä A. LE COQ JOULUOLUT 0%

Joulu se tulla jollottaa, samoin myös jouluoluet. Pidemmän aikaa minua seuranneet ihmiset saattavat jo tietääkin että lähtökohtaisesti jouluoluet on minusta ihan perseestä, väkisin tahkottua maustehässäkkää tai muuta epämääräistä markkinoidaan jo muutenkin niin kaupallisen joulun kustannuksella.

Eli arvio on oluesta jo alustavasti asenteellinen, nyt vaan mielipidettä muuttamaan Olvin uudella alkoholittomalla jouluoluella. tässä on jo kaksi haastavaa asiaa samassa paketissa joten odotan innolla miten saavat tälläisen parivaljakon toimimaan.


Ulkonäkö ja Tuoksu:

Ihan ok vaahdon onnistuu tämä olut lasiin pyöräyttämään, siitä pojot. Tuoksussa on vahvaa paahteisuutta ja imelyys on selkeä, tässä oluessa tulee olemaan sokeria ja paljon.

Maltaisuus on kuitenkin niin runsasta että tästä tulee ihan kelvollisen joulupöytäoluen tuntua. Mausteisuus ja hedelmäinen rusinaisuus tuoksussa kulkevat hyvin käsikkäin.


Maku:

Suutuntuma ei ole mitenkään järkyttävän vetinen, ihan ok alkoholittomaksi. Hiilihapotus on kyllä melkoisen railakas mikä tietysti vähän ohentaa suutuntumaa.

Maussa on vierteinen makeus todella paljon läsnä. Nappasin koeputkeen hiukan olutta mistä vatkasin hiilihapot pois ja lämmitin sitä hiukan, ominaispainoksi saatiin huikeat 1050, hiivat vaan sekaan niin tästähän saa lähes 5% olutta vielä näillä sokereilla =)

Nooh teoriat teorioina, käymiskelvottomia sokereitahan noista suurin osa varmaankin on, joskin tuoteselosteessa luki että lisätty sokeria.

Paahteisuus oluessa on asettunut enemmän sinne tuoksu kuin maku puolelle, jää hiukan vaisuksi ja vaaleaksi tuo paahteisuus. Leivänkuorimainen maltaisuus antaa kyllä ihan kivaa vastaparia mausteiselle humaloinnille joka on jätetty hienovaraiseksi vaikuttajaksi. 

Humalauutettakin tähän on käytetty, toisikohan se tuota hiukan ruohoista loppuvetoa tähän, on siinä myös sitruksisuutta tuomassa raikautta, mikä on mielestäni aina ollut outoa porttereissa.


Vähän onnahteleva porter mutta joulun laatikkoruokien ja kinkun kanssa varmana maistuu.


Mistä: Saatu Panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti