8. marraskuuta 2020

Pyynikin Brewing Co - Premium IPA 4,2%

 Ulkonäkö & Tuoksu:

Vaahto muodostui ihan kivan tuuheaksi seinämäksi lasin sisäpinnoille, väritykseltään olut on yllättävänkin tumma ja hiukan sameakin, sanoisin että liikutaan jo vaalean ruskean puolella kohta. Tuoksussa Citra moikkaa heti etuovella ja hedelmäisyyteen voi pyyhkiä jalkansa. Hiukan toffeeta ja ruohoa löytyy myös tuoksusta. Maltaisuus on selkästi kyllä esillä mutta selkeästi mennään tuonne karamellimaltaiden puolelle ja puhdasta tomusokeria on ilmassa. Paahdettu mallas ja hedelmäisyys on hiukan omituinen kombo ja vähän sen ontuu.


Maku:

Suutuntuma tuntui hiukan ohuelta jo pelkästään huultenvälistä kulkiessa, onneksi vetisyys ei haitannut enää suun sisäpuolella vaan päästiin ihan ok suutuntumaan. Keveydestään huolimatta maltaiden maku on kyllä selkeä ja helposti erottuva, mikä on jännä IPA-tyylin oluessa missä humalien pitäisi olla etuosassa. Paahdettua karamellimallasta tulee edestä ja takaa, humalointi onnahtelee paikalle lähinnä loppuvedossa, siinä saadaan hiukan havuisuutta siirappiin sekoitettuna, kevyt sitruksisuus pirskahtelee välillä. Katkerointi ei ole järin ipamainen vaan häviää jopa laadukkaalle pilssille. Hiilihapotus on varsin kevyttä, toisaalta kovempi hiilihapotus ohentaisi suutuntumaa entisestään.

Premium Ipassa on meno kuin premium lagerissa, maltaat maistuvat ensin. Tämä olisi voinut olla ihan toimiva brittiläinen bitter, ipana vähän heikko.

Harrastajaa ajatellen maltaiden nimeäminen on suorastaan perseestä, etiketissä lukee vain Viking malt, mikä tuntuu enemmän mainokselta kuin tuoteselosteelta mutta toisaalta ihan positiivista tietää että suomalaista on tuettu mutta sitä nyt tekee varmaan kaikki panimot koska Viking maltilta maltaiden hankkiminen on helppoa ja halpaa. Humalat oli sentään merkitty perinteiseen tapaan ja oikeat maltaatkin saa kaivettua Pyynikin nettisivuilta esiin, siellä tosin oli humalat eri merkkiä kuin purkissa. 

Särmästi kyllä pyynikin asiakaspalvelu vastaili näin isänpäivän iltana, tuotetiedot korjautuvat sivuille seuraavan viikon aikana.


EBU: 40

EBC: 12

Humalat: Target, East kent goldings, Citra

Maltaat:  Pale, Pils, Munich, Cara

Panimo: Pyynikin Brewing Co

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti