26. toukokuuta 2021

KukkoAPA hyvinkin

Uuh yeah, uutta kukkoa maistelussa, tai eihän se enää mitään uutta ole mutta tuoretta kuitenkin. Kohtapa alkaa Laitilan Wirvoitusjuomahtehtaallakin olla kaikki tyylit jo hallussa, mitähän vielä nähdäänkään? Souri on varmaan seuraava luonnollinen valinta koska nosteessa.


Ulkonäkö & Tuoksu:
Kirkas, kullan keltainen olut. Vaahto on tuuhea, korkea ja napakka, näin sen pitää ollakin. Tuoksuu mukavan hedelmäiselle, pehmeää ja kypsää hedelmää alla sitrus, greippi ja aprikoosi, tilkkasella limemehua. Hienovaraisena elementtinä annellaan hiukan villiyrttimäistä menoa.
Maku:
Pehmeä ja yllättävänkin maltainen, leivänkuorta ja paahteisuutta annellaan huolella. Humala valinnat  tekee hiukan karheaksi makuelämyksen, hiukan ehkä vaatii reunojen hiomista, tai ikää. Katkeroita riittävästi ja pitkäkestoista havua piisaa. Hedelmäiayyttä löytyy myös mausta, hiukan makea on profiili, paahdetua sokeria, vähän vierremäisyyttäkin.

Brittityyppinen tämä kyllä jotenkin on yrttisyyksineen kaikineen. Maltaisen makeasta rungosta ei varsinaisesti tule Ameriikan pale ale mieleen, sitrusta on joo mutta kantaako se?

EBU: 52
EBC: 9
Maltaat: Pilsner, Vienna
Humalat: Columbus, Cascade, Galaxy, Citra
Muuta: Saatu panimolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti