5. syyskuuta 2017

Testissä: Arctic Mate taktinen retkireppu 40L

Yleistä:

Tällä kertaa testiin tupsahti e-ville.com verkkokaupasta ihan perus reppu, pienin taktisin parannuksin. Reppua hankkiessa on syytä pohtia sen käyttötarkoitusta. Tarvitseeko reppua usean yön reissuihin vai päiväretkiin? Millaisessa maastossa aikoo reppua käyttää? Paljonko painoa olet valmis kantamaan? Jopa vuodenajalla on merkitystä, tämän jälkeen voit alkaa valitsemaan reppua.

Tämä kyseinen reppu on tehty päiväretkiä varten, yöpymiseen tarvittavia varusteita tämä reppu ei jaksa vetää. Poislukien tietysti eräjormat jotka tekevät majoitteensa luonnosta löytyvistä tarvikkeista, se on kyllä ekologista jos ei tuhota mitään.

Värimaailmassa on tällä hetkellä vain musta ja beige, camoakin oli joskus saatavilla mutta toimittajalla on ongelmia kyseisen kuosin kanssa. Ehkäpä joskus tulevaisuudessa saamme camon takaisin. Musta ja beige on kyllä todella päteviä yleisvärejä ja sopivat väreiltään ihan arkielämän käyttöönkin.Tutkailu:

Tätä reppua on älyttömän vaikea lähteä kuvailemaan mitenkään, joten yritän ymppäillä kuvia juttuun ja instagramin puolelle.

Reppu on ainakin todella jämäkkää kangasta mikä selittää tuon veden hylkivyyden, pikku tihkulla siis uskaltaa ulos lähteä. Kangas on myös siinä mielessä jämäkkää että se kestää myös risukossa rämpimistä, tuosta ei ihan pikku oksat tule läpi menemään.


Taskuja ja kiinnityspisteitä on aivan älyttömästi, osaa sai ihan ihmetellä että miten niitä edes käytetään. Aloitetaan repun sielunelämän avaaminen ihan taskuista. 

Repun ulkopuolelta löytyy 6 vetoketjullista taskua ja taskujen eri kokoja on kiitettävästi, heti selkää vasten tuleva tasku on kaitainen mutta vetää sisäänsä vaikka pienen läppärin. Sitä varten se on tehtykin sillä tilan jakaa vaahtomuovilla pehmustettu väliseinä, joskaan taskun selkäpuolella ei ole erinäistä pehmustetta.

Repun läpässä on ovela alikulkutunneli mihin voi laittaa vaikka pienen juomapullon. Itsellä siihen mahtui 0,5L termospullo, jonka sai kiristettyä vielä sen tunnelin päällä olevalla kiristysnarulla.


Etuosan isompi vetoketjullinen tasku on todella tilava, sisältä löytyy vain pieni lisätasku mikä on tehty ohuesta kankaasta joka tulee repeämään jos liian paljon sinne tavaraa laittaa. Taskun etupuolinen seinämä on päällystetty joustavalla muovilla mikä estää veden pääsyn sisään, mutta vain edestä päin.

Molempia isoja taskuja yhdistää se, että avaamalla repun sivussa olevat pikalukot saadaan repun taskuista todella paljon tilavammat. Samaa tekniikkaa olette varmaan nähneet matkalaukuissa, missä ylimmän vetoketjun aukaisulla saadaan tilaa lisää 25%.

Pienet taskutkin on tilavat ja edessä olevan keskikokoisen taskun sisältä löytyy lisää pieniä taskuja! Ne on myös suojattu vedenpitävällä muovituksella edestäpäin, eli selälleen jätetyn repun sisältö on kohtuullisen hyvässä suojassa sateella.


Reppu on ulkoapäin melkein vuorattu poikittain menevillä tarranauhan suikaleilla, että jos vastakappaletta ostat niin noihin saa vaikka mitä kiinni. Tällaisissa olen nähnyt kiinni esimerkiksi lämpömittaria ja kompassia, ei muuta kuin tarranauhan vastakappale liimattuna haluamasi tavaran selkäpuolelle ja kiinni reppuun. Nämä tarranauhat ja repun sivuilta löytyvät Molle-lenkit on ommeltu niin että noista saa pujotettua läpi karbiinihakoja, naruja tahi modulaarisia taskuja.

Repun selkäpuolelle on tehty verkolla päällystetyt pehmusteet mitkä tulevat miellyttävän tuntuisesti lapojen päälle sekä alaselkää vasten. Verkkopinta jatkuu myös olkahihnoihin joskin ilman pehmustetta. Valitettavasti nämä verkkopintapehmusteet ei ulkonäöstään huolimatta ole kovin ilmavat vaan tuntuvat jonkin ajan käytön jälkeen aika lämpimiltä. Nuo on yleensä tehty hikoilua vastaan mutta kyseinen toteutus taitaa enemmän aiheuttaa sitä, sillä pehmuste on tehty samasta materiaalista kuin lämpöistuimet. Repun selkämys itsessään on vahvistettu, mikä tekee siitä kohtuullisen tukevan.
Selkäpuoli, klikkaamalla isonee.


Säätövaraa on  useimmissa remmeissä ja olkahihnoissa on kiitettävästi. Lantiovyötä ei tästä mallista löydy vaan lisätuki on tehty rintaremmillä, jossa tukevammilla ihmisillä loppuu taatusti kesken tuo säätövara. Rintaremmissä on myös korkeuden säätö eli myös naiset saavat tämän säädettyä ruumiinrakenteellisten erojen vuoksi sopivaan kohtaan.

Painonsa puolesta reppu painii keskiluokassa, ei kevyin mahdollinen mutta ei raskainkaan. Olen kokeillut samanpainoisia reppuja vaikka vetoisuus on ollut vain 25l.

Yhteenvetona voisi sanoa että todella jämäkkä reppu ihmiselle joka pitää tavaroiden organisoinnista. Reppu myös kompastuu omaan nokkeluuteensa sillä liialliset taskut kutistavat mukaan otettavien tavaroiden kokoa.

Saatavuus: e-ville.com verkkokauppa.
Lisää kuvia löytyy eräsmiehen instagram tililtä.

  Tekniset tiedot:

  • Materiaali: 900D vettähylkivä
  • Tilavuus: 40 litraa
  • Hyvät säätömahdollisuudet
  • Pehmeä selkäosa
  • Läppäritasku 15.4" max.
  • 3 Isoa taskua
  • 4 Pientä taskua
  • Mitat tyhjänä: 50x35x16cm
  • Tyhjäpaino: 1.2Kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti