31. elokuuta 2017

Tsingtao brewery - Tsingtao 4,7%

Makumatkalle kohti Kiinan panimoita, Kotiin tulla tupsahti Tsingtao olutpullo ja voinpa rohkeasti sanoa sen olevan ensimmäinen juomani olut Kiinasta.

Triviaa:
Qiundaon satamakaupungin mukaan nimetty Tsingtaon panimo on Kiinan suurin oluen tuottaja. Todellista bulkkiolutta siis luvassa ja en uskalla edes kuvitella millaisia määriä olutta tuo paikka puskee. Panimo on perustettu jo vuonna 1903 mutta omistaja on vaihtunut sotien myllerryksessä Saksalaisista Japanilaisiin päätyen lopulta Kiinan omistukseen.

Saksalaisten omistuksessa olutta tehtiin lähinnä Saksan laivaston miehistölle sekä muille tärkeille virkamiehille. Olutta itseasiassa myytiin kaikille muille paitsi Kiinalaisille. Kiinalaiset eivät saa juoda tätä olutta nykyäänkään sillä kaikki menee vientiin. Sucks to be Chinese.

Ulkonäkö:
Ulkonäöllä ei kauheasti juhlita, perin on valjun värinen olut. Kirkas ja hintsusti keltainen. Vaahtosi runsaasti lasissa mutta laskeutui pois kadoten kokonaan varmaan minuutissa.

Tuoksussa oli maltaisuutta ja olin aistivinani metallisia vivahteita mutta lämmetessään sen osasi yhdistää riisiin, mitä oluessa myös käytetty.

Maku:
Maussa mennään aavistuksen Laoshan lähdevetisellä puolella mutta se annettakoon anteeksi sillä Kiinassa kun on lämmin niin on oikeasti lämmin. Maistelessa tätä vastaan paukkii ekana reippaat hiilihapot mutta Kiinalaisessa hengessä sieltä alkaa löytymään yrttisiä aromeja. Hellällä kädellä on käytetty katkerohumalia ja jälkimaku on nopeasti katoavaa sorttia. Kuitenkin kovin pilsmäistä vivahdetta tässä on, mukava yllätys että ei niin laiha olut kuin mitä ulkonäkö antoi ymmärtää.

Kohtuullisen hyvä Pale Lager, kuumana kesäpäivänä janojuoma mutta runsaampiin makuihin tottuneen kannattaa suunnata toisaalle. Mahtava känniolut toisaalta, ei paljoa uskoisi että 4,7%

Arvosana 6,5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti