7. lokakuuta 2017

Haastattelu: Linden Brewery

Intro:

Panimo Linden Brewery sijaitsee Raumalla, Kairakadun perällä melko lähellä keskustaa. Alku sysäyksen panimon perustaminen sai kun allekirjoittanut lomautettiin pitkästä työsuhteesta. Oluen tekoa olen toki harrastanut jo kauan ennen panimon perustamista. Panimo työllistää tällä hetkellä yhden ihmisen täyspäiväisesti mutta tulevaisuuden suunnitelmissa olisi palkata yksi työntekijä lisää.

Eräsmies: Kerrohan arvoisa oluen panija myös itsestäsi sekä kerro mikä oli ensimmäinen panemasi olut ja millainen siitä tuli?

Itse olen syntyjäni Jyväskyläläinen ja ensimmäiset 18 vuotta elämästäni siellä myös asunut. Ensimmäiset olueni olen tehnyt nuorena kloppina kavereiden kanssa uutteista mutta silloin päämäärät oli hieman erilaiset kuin nykyään. Ensimmäinen olueni mäskäämällä taisi olla niinkin ylevä kuin corona klooni. Homma sisälti todella pitkän ajan itse opiskelua ja asiaan perehtymistä ennenkuin rohkenin hommaan ryhtyä. Lopputulos oli hyvin lähellä perus bulkki lagereita joten voidaan kai sanoa että onnistuin melko hyvin!

Eräsmies: Nyt kun uusi olutlaki on tapetilla niin mitä uudistuksia toivoisitte itse olutlakiin?

Laki uudistukselta eniten odotan tietysti ulosmyyntioikeutta, prosenttirajan nosto on tietysti tärkeä asia mutta kun puhutaan noin kosmeettisesta korotuksesta en jaksa siitä ihmeemmin innostua. Noh parempi sekin tietysti kuin ei mitään mutta mutta...tietysti koko paska voi mennä vielä nurinkin joten kattellaan rauhassa ja pelätään pahinta!

Eräsmies: Mietteitä suomen olutkulttuurista?

Suomen olutkulttuurissa on varmasti paljon kehitettävää mutta hyvään suuntaan ollaan menossa eritoten nuorten aikuisten kohdalla. Olut on nykyään trendikästä mikä on kyllä hieno asia!


Eräsmies: Miten erotutte muista panimoista?

Panimo pyrkii erottumaan joukosta hyvällä ja tasaisella laadulla. Tuotteet tehdään aina niin että ne ovat tyylilajinsa mukaisia mutta silti myös tekijänsä näköisiä. On turha tehdä täysin oppikirjamaista ja konservatiivista versiota oluesta koska sellaisia on kaupan hyllyllä jo 14 tusinassa.

Eräsmies: Vaikea kysymys mutta mikä on mielestäsi paras oluttyyli?

Parasta oluttyyliä en vain pysty sanomaan koska ei ole yhtä ylitse muiden.

Eräsmies: Mitä tuotteita valikoimissa tällä hetkellä?

Just ALE 4.5%, perus vaalea pale ale jossa appelsiinin kuorta
American pale ALE 4.7%
Red ALE 4.5%
Pi.La Farmhouse ALE 5.3%
Black IPA 6.2%
Oppipoika 7.5%, Belgi jossa ei ole ollenkaan humalaa vaan mausteena on greippiä ja katajanmarjaa, lähentelee nykyään maultaan jo souria. Rajoitettu erä.


Eräsmies: Tuotteidenne saatavuus?

Saatavuus on oikeestaan Etelä-Suomi, Jyväskylästä alaspäin. Myös Vaasasta ja Oulusta löytyy joitain tuotteita. Tukku on myynyt paljon joten tarkkaa levinneisyyttä en osaa sanoa.

Eräsmies: Onko tulevaisuuden suunnitelmia, tapahtumia? oluita?

Tapahtumien osalta ensi vuotta aloitetaan kartoittamaan pika puoliin mutta nyrkkisääntönä voidaan sanoa että kaikkiin osallistutaan mihin rahkeet ja rahat riittää. Oluita kehitellään koko ajan ja tuodaan markkinoille tasaiseen tahtiin.

Eräsmies: Järjestättekö panimokierroksia ja kuinka niille pääsee?

Panimokierroksia järjestetään satunnaisesti, niille pääsevät ne jotka osaavat sitä nätisti pyytää!!:)

Eräsmies: Paljonko on panimon kapasiteetti ja laitteisto ylipäätänsä?

Keittokalustona toimii itse rakennettu laitteisto, 4 kpl speidelin 625L pääkäymistankkeina ja 2kpl tonnitankkeja hapotus/varastotankkeina. Teoriassa 50000L vuodessa olisi mahdollista mutta käytännössä 30000-35000 on realistinen määrä vuodessa. Tällä hetkellä panimon tuotantomäärä on noin 20000 litraa vuodessa.

Eräsmies: Onko suomalaisuuteen ja käsityöhön panostettu?

Suomalaisuuteen ei ole mitenkään erityisesti panostettu mutta toisaalta jos se kuitenkin tuotteissa jollain tapaa näkyy niin en sitä pahana asianakaan pidä. Tämän enempää käsityötä tämä homma ei enää voi olla joten pikemminkin pieni automaation lisäys olisi ihan tervetullutta!!:)

Eräsmies: Oletteko harkinneet tynnyrikypsytettyjä oluita?


Tynnyrikypsytettyjä oluita ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa.

Meidät löytää osoitteesta lindenbrewery.fi, facebook:sta ja instagram:sta.

3 kommenttia:

  1. Tynnyrikypsytys on yhdyssana ja suomalaisuuteen kirjoitetaan pienellä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä haastattelu, mielestäni tämä on hyvä ammatti
    ilmaiset kasinobonukset

    VastaaPoista