27. marraskuuta 2017

Hopping Brewster - Spicy Sveta Gruit Pale Ale 4,5%

Triviaa:
Gruit-muinaisoluet on oluita mitkä valmistettu ilman humalaa. Mennään siis perinteitä kunnioittaen,
kun ei humalaa vielä tunnettu ja oluen maustaminen piti tehdä muilla keinoin. Itselleni on aivan uusi tuttavuus joten todella mielenkiintoista törmätä tähän. Aivan puhdas Gruit tämä ei ole, sillä se on hybridi missä on Pale Alea. Hopping Brewster taitaapi olla ainoita gruittia valmistavia panimoita suomessa mutta huikatkaa ihmeessä jos tiedätte muita.

Tuoksu & ulkonäkö:
Vaahto on pienoinen ja väritys on kullankeltainen joskin samea.
Tuoksussa on hedelmää mutta ei mitenkään erityisen vahvasti, kaipa se humala vaan on voimakkaampi tuoksun luomisessa kuin ns"normaalit" mausteet. Sokkona jos olutta haistelisi niin tokkopa harva osaisi siihen olut sanoa, niin veikeä on tuo tuoksu.

Maku:
Maku on mausteinen, niin kuin gruit oluen kuuluu ollakin. Alkuun löytää hyvinkin helposti neilikkaa ja vienoa jotten sanoisi ujoa inkivääriä. Mausta löytyy tiettyjä makeita elementtejä vaikka pale maltaat tekeekin tästä kuivahkon. Hapan olut jossa katkeruutta ei ole juurikaan ole, gruit on siis dominoivampi elemetti. Hiilihappoja ei juurikaan ole mikä on varmaan ihan hyvä koska ei kait sitä niissä muinaisoluissa ole ennenkään ollut ja ohentaisi tätä olutta entisestään.

Sidenote:
Tykkään etiketin pin-up hengestä, kuvastaa oikein hyvin amerikkalaisia lennoston maalauksia koneiden kyljissä.

Hiukan vetiseksi olut kyllä jää ja jotenkin sitä humalaa vaan oluessa kaipaa. Tässä kyllä on sellaista erilaista twistiä mitä ei perus kuivahumaloinnilla saa. Onhan tämä loppuunsa hauska olut joka tehty perinteitä kunnioittaen mutta ajat muuttuvat ihan syystä ja humala korvasi muut mausteet monipuolisuudellaan aikojen saatossa.

Omaan makuun ei tämä käy mutta eipä sitä ennen muinoin IPA tyylistäkään mitään älynnyt, pitää antaa enemmän tälle tyylille mahdollisuuksia.

Tähän en aio arviointia laittaa, sillä itselläni ei ole niin paljon tyylistä kokemusta että voisin tätä mitenkään pisteyttää. Uskaltaisin väittää että jakaa ihmisiä vahvasti kahtia mutta varmaan joku kokeneempi hipster porukka on tästä todella innoissaan.

Specksit:
Maltaat: Pale ja Wiener

Humalat: Chinook-, Amarillo- ja Columbus

Mausteet: Inkivääri, appelsiininkuori, tähtianis, neilikka ja inkamarja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti