19. marraskuuta 2017

Mustan Virran Panimo - Santa Olaf Christmas Ale 4,7%

Mustan Virran Panimo - Santa Olaf Christmas Ale 4,7%

Ei ole ollut tapana lähteä mukaan näihin sesonkiolut hössötyksiin mukaan mutta nyt pisti lähimarketissa silmään omintakeinen pullo ja etiketti. Wanhanajan lääkepulloa muistuttava ja etiketti tehty jopa keskiaikasella touchilla, classy! Ostopäätökseen vaikutti myös se että jospa nyt Mustan Virran Panimo huomaa että olen olemassa, viimeisimmät viestini on jätetty noteeraamatta! pöyristyttävää =D. Ei vaiskaan, kiirettähän tuo oluen paneminen teetättää väistämättä ja hyvä niin että piisaa pojilla töitä.

Sidenote: Waahto Breweryllä ja Mustan Virran Panimolla on molemmilla etiketin viivakoodi muotoiltu linnan muotoiseksi, vaan kumpi ehti ensin ;)

Ulkonäkö & tuoksu
Vaahto on expressomaisen tiheä 2 sormen vaahto, joka jää vipyilemään lasiin aivan kuin vaahdotettu maito. Väriltä tumman ruskea ja vieläpä sieltä ääripäästä mutta tuoksultaan makean suklainen. Paahteisia aromeja löytyy nipullinen mutta onpahan mukana myöskin sekahedelmiä, joista oluen lämmetessä vahvistuu rusina. Aavistus sellaista nokisuutta löytyy tuoksusta kruunaaman tuoksuttelut.

Maku
Makupuolella taas päästään paremmin pureutumaan paahteisuuteen, paino sanalla paahteisuuteen että ei lipsahdeta sinne palaneen puolelle mikä helposti voi olla vastassa. Suutuntumaltaan yllättävän paksun oloinen ja pehmoisa.

Tämän haluaisi nähdä kyllä ravintolavahvuuksissa täydessä potentiaalissa sillä nyt maussa jotain raakuutta. Todella hillitysti katkeroitu, olisko jopa kuivahumaloitu sillä aika ruohoisia elementtejä humalan mausta löytyy. Hiilihappoja on hurahtanut kohtalaisesti, ehkä jopa tyylille hivenen kovatkin jos Brown Alea tavoiteltu.


Makuelementit ovat paahteinen mallas, nokisuus feat pieni savu. Hippusen hedelmäisyyttä jossa ruohoisuus jälkimaussa sekä hivenen pihkaa, havuja ja sitrusta.Kohtalaisen onnistunut olut jotten sanoisi, pientä viilaamista mutta kun on pakko tehdä marketteihin jouluolut niin se on pakko. Paremmin tämä kyllä toimisi tukevampana mutta jospa sitä yleisön pyynnöstä vaikka saisikin joskus.

Arvosana: 8,5

1 kommentti: